• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.03.2024

09:10

Rusija slavi! Francuska najavila neočekivanu promenu u Evropi! Putin nakon pobede preuzima sve ovo?!

Shutterstock

Vesti

Rusija slavi! Francuska najavila neočekivanu promenu u Evropi! Putin nakon pobede preuzima sve ovo?!

Podeli vest

Evropska unija će pretrpeti velike finansijske gubitke u slučaju pobede Rusije, izjavio je francuski ministar spoljnih poslova Stefan Sežurne.

- Pobeda Rusije u Ukrajini mogla bi skupo da košta EU. Za našu kolektivnu bezbednost više neće biti dovoljno izdvajati 2 odsto BDP-a, već mnogo više - rekao je on u intervjuu za Mond.

- Sa ekonomske tačke gledišta, situacija će biti katastrofalna. Na primer, samo u poljoprivredi, Rusija bi mogla da preuzme kontrolu nad više od 30 odsto svetskog tržišta pšenice, mogla bi da iskoristi svoj položaj na tržištu protiv nas, Evropljana - istakao je on.

Po mišljenju šefa francuskog MIP-a, Zapad mora da pobedi Rusiju bez pokretanja direktnog sukoba sa njom. Istovremeno, on je naglasio da „nema govora o slanju vojnika u Ukrajini“.

Sežurne je istakao da na teritoriji Ukrajine nema francuskih vojnika.

- Postoji samo podrška Kijevu u vidu isporuke tehnike i naoružanja - dodao je on.

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron je nedavno rekao da zapadni lideri nisu isključili mogućnost slanja vojnika u Ukrajinu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija