• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.03.2024

07:41

(VIDEO) Udar na Rusiju! Gore nebo i zemlja, Ukrajina napala dronovima!

printscreen

Vesti

(VIDEO) Udar na Rusiju! Gore nebo i zemlja, Ukrajina napala dronovima!

Podeli vest

Ukrajina je u noći između petka i subote bespilotnim letelicama napala dve rafinerije u ruskoj Samarskoj oblasti!

Na meti dronova bile su rafinerije u Sizranu i naftno postrojenje u Novokujbiševsku. Na snimcima se vidi veliki požar na rafineriji u Sizranu koji je nastao posle napada.

Napad se prema navodima Telegram kanala Baza dogodio oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu.

 

 

- Prvi dron napao je kompleks rafinerije nafte u Sizranu. Tu je izbio požar. Trenutno je površina požara 500 kvadratnih metara. Istovremeno je nekoliko drugih dronova napalo rafineriju nafte Novokujbiševsk. Tu je takođe izbio požar koji je posle pola sata ugašen - navodi Baza.

Zaposleni u rafinerijama su evakuisani dok prema preliminarnim podacima nije bilo nastradalih.

 

 

Guverner Dmitrij Azarov navodi da je formiran operativni štab za otklanjanje posledica napada na rafinerije nafte u Sizranu i Novokujbiševskom i da je svim resorima naloženo da obrate pažnju na zaštitu objekata u regionu.

- Preduzimamo sve mere da što pre otklonimo posledice. Formiran je operativni štab. Sve službe i odgovorna odeljenja imaju zadatak da daju prioritetnu pažnju zaštiti objekata u regionu - rekao je Azarov za RIA.

 

 

Ukrajina je u pet prethodnih dana napala i oštetila šest ruskih rafinerija.

Bespilotna letelica, podsetimo, pogodila je u petak rafineriju nafte u ruskom Kaluškom okrugu!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija