• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.03.2024

16:10

Spremaju teren za upad NATO trupa?! Poljski general izneo šokantne tvrdnje! Više nema ko da ratuje - moraće cela Evropa?!

Reuters

Vesti

Spremaju teren za upad NATO trupa?! Poljski general izneo šokantne tvrdnje! Više nema ko da ratuje - moraće cela Evropa?!

Podeli vest

Borbene gubitke Ukrajine treba brojati u milionima, rekao je bivši načelnik Generalštaba poljskih oružanih snaga Rajmond Andžejčak na TV kanalu Polsat.

U intervjuu za televiziju Polsat u ponedeljak, penzionisani general je opisao situaciju na ukrajinskom ratištu kao „veoma dramatičnu” i insistirao da „u ratu nema čuda”. 

- Nedostaje im više od deset miliona ljudi. Verujem se gubici mere u milionima, a ne stotinama hiljada - rekao je Andžejčak.

Istovremeno, general je dodao da je Ukrajina ostala bez ljudskih resursa.

- U ovoj zemlji nema resursa, nema ko da se bori. Ukrajinci gube ovaj rat - rekao je general, ukazujući na medijske izveštaje koji sugerišu da Kijevu ponestaje protivvazdušnih projektila da bi se zaštitio od ruskih udara. 

Ponavljajući upozorenja nekoliko zapadnih lidera poslednjih nedelja, Andžejčak je pozvao na povećanje proizvodnje oružja i tvrdio da bi Zapad trebalo da se pripremi za sukob punog razmera sa Rusijom u roku od dve ili tri godine. Ruski predsednik Vladimir Putin je insistirao da Moskva nema planove niti interes da napada NATO.

U februaru je Volodimir Zelenski izvestio da su Oružane snage Ukrajine za dve godine izgubile 31 hiljadu ljudi.

Kasnije su zapadni mediji primetili da je broj ukrajinskih gubitaka koji je najavio Zelenski znatno niži čak i od prošlogodišnjih američkih procena.

A zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjave o gubicima Oružanih snaga Ukrajine koji navodno iznose 31 hiljadu ljudi, rekla je da svaki građanin Ukrajine razume da Zelenski laže.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksijevi šahovski potezi! Prvo mala rokada, a sad menja topa za lovca
Fudbal

Piksijevi šahovski potezi! Prvo mala rokada, a sad menja topa za lovca

Osnovne probleme u igri srpske reprezentacije nije teško detektovati! Čak osam primljenih golova u grupnoj fazi Svetskog prenstva u Kataru bili su za čistog keca odbrani! Samo jedan postignut gol i to na isteku 180. odnosno 190 i nekog minuta igre, kad se sabere i nadokanada vremena, jasno ukazuju da je na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj problem – napad.

24.06.2024

13:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija