• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.03.2024

07:10

(VIDEO) Šokantan snimak iz rodnog grada Zelenskog! Jeziva istina izašla na videlo, ovo se više ne može sakrivati!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Šokantan snimak iz rodnog grada Zelenskog! Jeziva istina izašla na videlo, ovo se više ne može sakrivati!

Podeli vest

Potresan prizor snimljen je na groblju u gradu Krivi Rog, inače rodnom mestu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Video koji je nastao napravljen je iz automobila u pokretu, a u njemu su kadrovi koji prikazuju deo vojnog groblja. Grobna mesta na kojima se vijore ukrajinske zastave su nepregledna.

- Cena naše slobode - navodi se na snimku.

 

 

Nesposobnost Zelenskog da postigne politički konsenzus oko strategije za mobilizaciju dovelo je do dubokih podela u ukrajinskom parlamentu i društvu. Smena glavnokomandujućeg Valerija Zalužnog nije iznedrila jasnu strategiju za mobilizaciju iako je to bio jedan od razloga za ovaj potez, navodi "Vašington post" i dodaje da ni novi glavnokomandujući Aleksandar Sirski ni predsedništvo ne znaju šta je sa 700.000 od ukupno milion novih regruta koji se još nisu pojavili na frontu.

Povrh toga, tu je činjenica da i zapadni mediji ističu da se procene ukrajinskog predsednika o gubicima vojnika od eskalacije sukoba ne poklapaju sa realnim stanjem.

"Zelenski već dugo pokušava da kontroliše javne poruke o stanju rata kako bi sačuvao moral u javnosti. On je prošlog vikenda prvi put u javnost izneo broj poginulih ukrajinskih vojnika, rekavši da je od februara 2022. ubijeno 31.000, a ova brojka nije mogla biti nezavisno potvrđena", navodi "Vašington post".

Sa druge strane, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je krajem februara da je Ukrajina od početka SVO izgubila više od 444.000 vojnika.

U procene Zelenskog nije bio ubeđen ni "Njujork tajms", koji se prvi oglasio nakon tvrdnji ukrajinskog predsednika. 

"Broj stradalih pripadnika Oružanih snaga Ukrajine u poslednje dve godine sukoba, koji je naveo Zelenski, u suprotnosti je sa procenama američkih zvaničnika koji su prošlo leto gubitke procenili na mnogo više, rekavši da je blizu 70.000 Ukrajinaca stradalo, dok je između 100 i 120.000 ranjeno", objavio je američki list.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija