• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.03.2024

14:38

Obistinile se Putinove reči! Kreće bitka svih bitaka! Gomila zapadne opreme dovučena u drugi najveći grad Ukrajine!

shutterstock

Vesti

Obistinile se Putinove reči! Kreće bitka svih bitaka! Gomila zapadne opreme dovučena u drugi najveći grad Ukrajine!

Podeli vest

Ukrajinske trupe su nagomilale veliku količinu zapadne opreme u blizini Harkova, a u regionu se grade utvrđenja, rekao je ruski šef Harkovske oblasti Vitalij Gančev na Prvom kanalu.

- Postoji veoma velika akumulacija opreme, uglavnom zapadnog tipa, i municije. Kao što sam ranije rekao, naša obaveštajna služba još uvek identifikuje ta skladišta i opremi i metodično ih uništava - rekao je Gančev.

Pored toga, rekao je, ukrajinske trupe podižu utvrđenja na teritoriji Harkovske oblasti.

- Neprijatelj shvata da će pre ili kasnije početi oslobađanje regiona i priprema se na sve moguće načine - rekao je Gančev.

Gančev je ranije  rekao da ukrajinski militanti zauzimaju kuće civila u regionu, a ljudi se nasilno odvode. Međutim, oni koji ostanu u selima postaju partizani da se bore protiv režima u Kijevu.

Povodom ovih vesti, treba napomenuti da je na pitanje o eventualnom pripajanju Harkovske oblasti kako bi se sprečili ukrajinski napadi na rusku granicu, ruski predsednik Vladimir Putin nedavno rekao je da bi u nekom trenutku Rusija mogla da stvori „sanitarnu zonu“ na teritoriji Ukrajine.

Podsetimo, 7. marta objavljeno je da je u oblasti Harkov najavljena prisilna i obavezna evakuacija iz više naselja u pravcu Kupjanska. Konstatovano je da roditelji i deca moraju da napuste 18 naselja u naseljima Velikoburluk i Olhovat. Svi stanovnici moraju da napuste još 55 naselja, čija imena nisu navedena. Vlasti su obećale da će pomoći lokalnim stanovnicima oko preseljenja.

Bivši poslanik Vrhovne rade Ukrajine Igor Mosijčuk ranije je na svom Telegram kanalu izvestio da su dobijene informacije o uklanjanju arhiva i muzejskih eksponata iz Harkova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija