• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.05.2024

20:30

"Šokiran sam, atentat predstavlja neviđenu pretnju"! Pelegrini se oglasio nakon napada na Fica

EPA

Vesti

"Šokiran sam, atentat predstavlja neviđenu pretnju"! Pelegrini se oglasio nakon napada na Fica

Podeli vest

Pokušaj atentata na premijera predstavlja pretnju svemu što je do sada krasilo slovačku demokratiju, izjavio je novoizabrani predsednik Slovačke Peter Pelegrini komentarišući napad na Fica.

-Šokiran sam do čega može dovesti mržnja prema drugačijem političkom mišljenju. Ne moramo u svemu da se slažemo, ali postoji mnogo načina da se na demokratski i legalan način izrazi svoje neslaganje, napisao je Pelegrini na Telegramu.

On je istakao da pokušaj ubistva jednog od najviših ustavnih zvaničnika predstavlja neviđenu pretnju za slovačku demokratiju.

-Ako različite političke stavove budemo izražavali oružjem na trgovima, a ne na biračkim mestima, ugrozićemo sve što smo zajedno gradili 31. godinu slovačkog suvereniteta, istakao je on.

On je istakao da premijeru želi brz oporavak.

-I iskreno se nadam da će ovakvi besmisleni i surovi postupci postati predmet opšte osude, dodao je Pelegrini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31