• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.06.2024

12:10

Udarno! Putin poslao pismo Bajdenu: Uradi ovo i rat je gotov!

Reuters/shutterstock

Vesti

Udarno! Putin poslao pismo Bajdenu: Uradi ovo i rat je gotov!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin direktno je zahtevao od američkog lidera Džoa Bajdena da prestane da snabdeva Oružane snage Ukrajine oružjem, piše bivši savetnik Pentagona Daglas Makgregor na društvenoj mreži X.

- Putin podiže ulog: on direktno kaže Bajdenu da prestane da daje Ukrajini oružje. Ovo neće završiti dobro - istakao je ekspert.

Tokom Sanktpeterburškog međunarodnog ekonomskog foruma predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je u pisanoj formi zahtevao od Džoa Bajdena da prestane sa isporukama oružja Ukrajini, nakon čega će se borbena dejstva završiti za nekoliko meseci.

Moskva smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje konflikta, direktno uvlače NATO zemlje u sukob i predstavljaju "igru s vatrom."

Šef diplomatije Sergej Lavrov je napomenuo da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO direktno učestvuju u konfliktu, ne samo isporukama oružja, već i obukom osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

Kremlj je saopštio da naoružavanje Ukrajine od strane Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija