• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.06.2024

07:10

Sveopšti napad?! Mask se hitno oglasio, đavo je odneo šalu! Odbrana Ukrajine više nikog ne zanima, cilj je samo jedan...

Shutterstock/Reuters

Vesti

Sveopšti napad?! Mask se hitno oglasio, đavo je odneo šalu! Odbrana Ukrajine više nikog ne zanima, cilj je samo jedan...

Podeli vest

Američki milijarder Ilon Musk na društvenoj mreži Iks nazvao je narativ američkog rukovodstva o „napadu na Rusiju“ alarmantnim.

Ovako je odgovorio na reči bivšeg kandidata za predsednika SAD Viveka Ramasvamija da se administracija Džoa Bajdena i dvostranačka „frakcija ratnih huškača“ u svojim govorima više ne zalažu toliko za „odbranu“ Ukrajine koliko za „sveopšti napad” na Rusiju.

- Ovo je veoma zabrinjavajuće - napisao je Musk.

Prošle nedelje je američka administracija dozvolila Ukrajincima da koriste oružje koje im je prebačeno protiv ciljeva na ruskoj teritoriji u blizini oblasti Harkov, ali je ostavila na snazi zabranu prekograničnih udara operativno-taktičkim raketama ATACMS i drugim vatrenim oružjem dugog dometa.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u sredu na sastanku sa predstavnicima medija u Sankt Peterburgu rekao da je snabdevanje Kijevu oružjem sa Zapada direktno učešće u sukobu, pošto ukrajinska vojska ne može samostalno da udara raketama ATACMS ili storm šedou. Putin nije isključio mogućnost isporuke ruskog naoružanja u one regione u kojima je moguće gađati osetljive mete država koje naoružavaju Ukrajinu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija