• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

09.06.2024

18:33

Bajden tvrdi da poznaje Putina još iz 1980-ih! Lider SAD laže, ili je radio sa KGB... Biće da je ipak samo prolupao!

Reuters/Google Earth

Vesti

Bajden tvrdi da poznaje Putina još iz 1980-ih! Lider SAD laže, ili je radio sa KGB... Biće da je ipak samo prolupao!

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden pokušao je da omalovaži Vladimira Putina, rekavši da poznaje ruskog lidera više od četiri decenije i da je sve to vreme bio zabrinut za njega jer "nije pristojan čovek". Bajden je, dakle, imao kontakte sa KGB 80-tih godina prošlog veka kada je Putin bio ruski agent u Istočnoj Nemačkoj, ili američki predsednik laže "za sve pare" !

Najnoviji gaf Bajdena došao je u intervjuu za ABC Nevs u četvrtak u Normandiji, u Francuskoj, gde je prisustvovao ceremoniji obeležavanja 80. godišnjice Dana D. Upitan o predsedniku Putinu, rekao je: "Poznajem ga 40 godina. On me brine već 40 godina. On nije pristojan čovek. On je diktator i bori se da održi svoju zemlju na okupu dok nastavlja napad Šu Ukrajini."

Komentar je izazvao podsmeh na internetu jer su posmatrači isticali da je Putin bio tajni agent sovjetskog KGB-a u Lenjingradu početkom 1980-ih. Navršio je 30 godina 1982. i radio je u Istočnoj Nemačkoj drugu polovinu decenije. Međunarodno poznata javna ličnost postao je tek 1999. godine, nakon iznenadnog imenovanja za v.d.

- Ili Bajden laže, ili priznaje da je u kontaktu sa agentom KGB-a od 1984, ili je Bajdenov mozak toliko zeznut da ne zna o čemu, dođavola, priča - rekao je bivši službenik američkog Senata Stiv Gest.

Ovaj 81-godišnji Bajden, koji je deset godina stariji od Putina, bio je američki senator od 1973. do preuzimanja mesta potpredsednika 2009. Navodno se sa Putinom, tada ruskim premijerom, sreo prvi put u martu 2011. godine.

Bajden je više puta vređao Putina, kineskog predsednika Si Đinpinga i druge svetske lidere. Na primer, u februaru je Putina nazvao "ludim SOB", a prošle godine je tvrdio da Kinom upravljaju "loši ljudi". Kremlj je osudio takve napade kao "sramne".

Ankete su pokazale da većina Amerikanaca veruje da Bajden nije mentalno sposoban da bude predsednik. Izveštaj Volstrit džornala ranije ove nedelje tvrdio je da pored čestih mentalnih grešaka u javnosti, Bajden pokazuje "znakove klizanja" na sastancima iza zatvorenih vrata sa američkim zakonodavcima. Članak je zasnovan na intervjuima sa 45 ljudi, uključujući republikance i demokrate, koji su proveli vreme sa predsednikom poslednjih meseci.

Američki poslanik Roni Džekson (R-Teksas), koji je bio lekar u Beloj kući za vreme predsednika Baraka Obame i Donalda Trampa, rekao je za Foks njuz da je medijski izveštaj potvrdio ono što je on godinama govorio o Bajdenu. "On ima značajnih problema", rekao je kongresmen. „Ne bi trebalo da ima posao. Znate, to je za nas pitanje nacionalne bezbednosti".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Bajden koristi suđenje svog sina da bi osvojio više glasova! Novembarski izbori presudni za ceo svet, a u kampanji glavni kandidati izvrnuti na postavu! (VIDEO)
Live TV

Bajden koristi suđenje svog sina da bi osvojio više glasova! Novembarski izbori presudni za ceo svet, a u kampanji glavni kandidati izvrnuti na postavu! (VIDEO)

U Americi ključa politička scena. Sve je počelo sa slučajem Trampa jer su republikanci doživeli da neko sprečava Trampa da se kandiduje na novembarskim izborima. Trampova podrška raste, a Bajdenu ostaje da se nada da će osvojiti drugi mandat. Na ovu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Boris Bratina sa Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i prof. dr Branko Nadoveza, sa Instituta za noviju istoriju.

06.06.2024

18:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija