• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.06.2024

10:05

(VIDEO) Šok na Dnjepru! Rusi ostali zatečeni potezom ukrajinskog vojnika! Saopštili mu da ide na harkovski front, a on...

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Šok na Dnjepru! Rusi ostali zatečeni potezom ukrajinskog vojnika! Saopštili mu da ide na harkovski front, a on...

Podeli vest

Ukrajinski vojnik preplivao je reku Dnjepar na splavu od plastičnih boca i predao se, saopštili su izvori iz ruskih snaga za RIA Novosti.

- Ukrajinski vojnik preplivao je Dnjepar na splavu napravljenom od vezanih praznih boca za vodu. Prethodno je stupio u kontakt s nama putem povratne informacije bota Free Soldier. Njegov prelazak pripreman je oko tri meseca - rekao je jedan od sagovornika agencije.

Zarobljeni vojnik je objasnio da je odlučio da pobegne jer je njegova brigada uskoro trebalo delimično da bude prebačena na harkovski front.

 

 

Napredovanje u Harkovskoj oblasti

Od početka prošlog meseca, grupa vojske "Sever" aktivno napreduje u dubinu neprijateljske odbrane u regionu i već je oslobodila nekoliko naseljenih mesta. Krajem maja, borci su zauzeli selo Ivanovka.

Kako je istakao šef ruske administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev, sada je pod kontrolom oružanih snaga oko 300 kvadratnih kilometara regiona.

Pored toga, naglasio je da ruska vojska kontroliše zapad i sever Volčanska. Generalštab Oružanih snaga Ukrajine priznao je da su ukrajinske jedinice u ovom području bile prinuđene da se premeste na "povoljnije položaje", odnosno da se povuku.

Prošle nedelje, komandant Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirskij izjavio je da je situacija na frontu i dalje teška za Kijev. Početkom maja, zamenik načelnika Glavne uprave obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine Vadim Skibicki opisao je situaciju kao jednako tešku kao u prvim danima specijalne operacije, dodajući da bi mogla još da se pogorša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija