• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.06.2024

07:10

Pukovnik zaledio svet! Počinje bitka svih bitaka u Ukrajini, ovo će odrediti dalji tok rata! "Rusi sprovode plan..."

Shutterstock/telegram printscreen/Reuters

Vesti

Pukovnik zaledio svet! Počinje bitka svih bitaka u Ukrajini, ovo će odrediti dalji tok rata! "Rusi sprovode plan..."

Podeli vest

Ukrajinski vojni ekspert, pukovnik Oleg Starikov, ocenio je da do generalne bitke između ruske i ukrajinske vojske može doći kroz tri meseca.

- Rusi sporo napreduju jer sprovode plan koji upravo to predviđa. A kada će biti spremni? Mislim u avgustu ili početkom septembra - naveo je on.

Starikov kaže da je strateška inicijativa sada u rukama ruske vojske.

- Neprijatelj je preuzeo stratešku inicijativu, a mi smo prešli u stratešku defanzivu. Prinuđeni smo na taktiku `klatno`, to jest – na prebacivanje rezervi sa jednog fronta na drugi. Sada Rusi traže naše slabe tačke kako bi probili front na taktičkom, pa na operativno-taktičkom nivou. Odnosno, neprijatelj trenutno sprovodi drugu fazu letnje vojne kampanje koja ulazi u završnu fazu. Glavna operacija, strateška operacija, koja će dovesti do okončanja sukoba, trebalo bi da se odigra u avgustu-septembru - kaže pukovnik.

Starikov nije otišao dalje od ovoga, zato poznati ukrajinski politikolog Konstantin Bondarenko jeste:

- Većina Ukrajinaca čeka mir — barem neku vrstu mira. Računaju da će život – čim ratne operacije prestanu – brzo početi da se poboljšava. Ali, neće biti tako. Mir će teritoriji koja ostane suverena Ukrajina doneti možda i veće probleme od sadašnjih. Ljudi će se vratiti sa fronta. Na ruševine države i to će za Ukrajinu biti potencijalni kolektivni Nestor Mahno. Sve vrste „biznismena“ će koristiti ljude koji se vraćaju iz rovova da stvore i privatne vojne kompanije i klasične bande. Tek tada će zapravo početi prave nevolje Ukrajine. Ukrajina će se pretvoriti u Somaliju - zaključuje Starikov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija