• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2024

19:21

Ukrajinci desetkovani! Poginulo više od 500 vojnika za samo 24 sata, zapad Ukrajine se bliži potpunom kolapsu!

Reuters/printscreen

Vesti

Ukrajinci desetkovani! Poginulo više od 500 vojnika za samo 24 sata, zapad Ukrajine se bliži potpunom kolapsu!

Podeli vest

Ukrajinske oružane snage izgubile su do 495 vojnika u zoni odgovornosti ruske borbene grupe Zapad u proteklih 24 sata, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Agencija je dodala da je protivnik izgubio i tri borbena oklopna vozila, devet motornih vozila, pet haubica, samohodni artiljerijski sistem i borbeno vozilo Grad.

Jedinice iz ruskog centra borbenih grupa osujetile su pet ukrajinskih kontranapada u protekla 24 sata, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Odbijeno je pet kontranapada jurišnih grupa ukrajinske 23. i 24. mehanizovane brigade - navodi se u saopštenju.

Jedinice ruske borbene grupe Jug poboljšale su svoje pozicije na frontu u protekla 24 sata, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Vojna agencija je dodala da su izvršeni udari na ljudstvo i opremu četiri ukrajinske brigade.

Foto: Reuters

 

Ukrajina gubi do 320 vojnika u zoni odgovornosti ruskog centra borbenih grupa

Ukrajinski gubici u zoni odgovornosti ruskog centra borbenih grupa dostigli su 320 ljudi, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Vojna agencija je dodala da su gubici obuhvatali tri borbena vozila, dva motorna vozila i osam haubica.

Foto: Reuters

 

Ukrajina gubi preko 630 vojnika u zoni odgovornosti ruske borbene grupe Jug.

Ukrajinski gubici u zoni odgovornosti ruske borbene grupe Jug premašili su 630 pripadnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Dodaje se da je tokom protivbaterijskih radova zbrisano nekoliko haubica i artiljerijskih sistema, kao i tri poljska skladišta municije.

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je 54 ukrajinska drona, četiri Hamer bombe, 10 raketa HIMARS.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane eliminisali su više ukrajinskih vazdušnih ciljeva u protekla 24 sata, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Foto: EPA

 

Ruska borbena grupa Istok zauzima bolje pozicije u zoni specijalnih operacija

Ukrajinska vojska izgubila je do 140 vojnika i jedan tenk u zoni odgovornosti ruske borbene grupe Istok, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prema navodima vojne agencije, ukrajinske snage su izgubile i jedno borbeno oklopno vozilo, tri motorna vozila, dva samohodna artiljerijska sistema i haubicu.

Ukrajinski gubici do 350 vojnika u zoni odgovornosti Borbene grupe Sever

Ruska borbena grupa Sever nanela je udar na dve ukrajinske brigade u oblasti Harkov, zbrisavši do 350 vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Vojna agencija je dodala da je neprijatelj izgubio i dva tenka, tri motorna vozila, haubicu i dve stanice za radioelektronsku borbu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50