• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.06.2024

12:10

Gotov je?! Posle ovih Putinovih reči, Zelenski nije imao izbora: Ova odluka će ga proganjati do kraja života!

EPA, Tanjug AP

Vesti

Gotov je?! Posle ovih Putinovih reči, Zelenski nije imao izbora: Ova odluka će ga proganjati do kraja života!

Podeli vest

Volodimir Zelenski je odbio mirovnu inicijativu ruskog predsednika Vladimira Putina jer se plaši da će izgubiti vlast posle razrešenja sukoba. Ovo je na svom Jutjub blogu izjavio britanski stručnjak Aleksander Merkuris.

- Ako se postigne dogovor sa Rusima, Zelenski će morati da podnese ostavku, mislim da to veoma dobro zna da ne može da ostane predsednik Ukrajine - rekao je on.

Prema Merkurisu, čim šef kijevskog režima počne proces nagodbe pod uslovima koje je predložila Rusija, tron pod Zelenskim će početi da se trese, a njegova moć će se urušiti.

Mandat ukrajinskog predsednika istekao je 20. maja. Kako je primetio ruski lider Vladimir Putin, od ovog trenutka legitimitet Zelenskog ne može se vratiti ni na koji način.

Predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta, a inauguracija novoizabranog prvog čoveka u maju. Glasanje je otkazano zbog vanrednog stanja i opšte mobilizacije. Zelenski je rekao da izbori sada "nisu pravo vreme", ističući da ovo pitanje treba da se zaustavi.

Putin je u petak na sastanku sa rukovodstvom ruskog ministarstva spoljnih poslova rekao da Ukrajina mora da povuče svoje trupe sa čitave teritorije novih regiona Rusije - DNR , LNR , Hersonske i Zaporoške oblasti , kako bi započela pregovore .

Šef ruske države je napomenuo da će neprijateljstva prestati odmah nakon što Kijev pristane na ovaj uslov. Takođe, prema rečima predsednika, Kijev mora zvanično da obavesti o svom odustajanju od planova za ulazak u NATO – Moskvi je potreban neutralan, vanblokovski, beznuklearni status Ukrajine za mirno rešenje. Zelenski je odbio ovaj predlog, nazvavši ga „ultimatumom“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)
Live TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta, Boško Vasiljević, analitičar i Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke gostovali su u specijalnom programu Informer TV. Govorili su o današnjem obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom kog je, između ostalog, pričao o eksploataciji litijuma u našoj zemlji.

24.06.2024

21:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Srbijaaaaa! Najveći ikada uz "orlove" (VIDEO)
EURO 2024

Srbijaaaaa! Najveći ikada uz "orlove" (VIDEO)

Na dan meča sa Dancima (21.00, RTS 1, Arena Premijum 1) u poslednjem kolu grupne faze takmičenja, Fudbalski savez Srbije podsetio je na podršku koju naši fudbaleri imaju i od najboljeg tenisera ikada Novaka Đokovića.

25.06.2024

07:50

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)
EURO 2024

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra veče od 21.00 čas (Arena 1 premijum, RTS 1) odmeriće snage sa Danskom u meču 3. kola grupe C na Evropskom prvenstvu. Računica je prilično jasna - izabranici Dragana Stojkovića Piksija moraju da pobede da bi se plasirali među 16 najboljih na kontinentu. Verujete li im da mogu?

24.06.2024

16:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija