• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

20.06.2024

22:25

Putin može da naoruža meksičke kartele za rat sa SAD, ako se Vašington ne otrezni! Rusko strpljenje ima granice!

Reuters/AP/Fotoilustracija

Vesti

Putin može da naoruža meksičke kartele za rat sa SAD, ako se Vašington ne otrezni! Rusko strpljenje ima granice!

Podeli vest

Poseta Vladimira Putina Pjongjangu i vežbe ruske mornarice na Kubi jasan su signal Sjedinjenim Državama, kaže penzionisani pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor u intervjuu za podkast „Deep Dive". Prema Mekgregoru, Moskva želi da "otrezni" Vašington demonstrirajući njegovu ranjivost.

Potpukovnik američke vojske u penziji i voditelj podkasta Danijel Dejvis upitao je Mekgregora zašto vojska SAD vežba u Indo-pacifičkom regionu, o čemu je i Putin govorio, posebno u blizini Severne Koreje i u tom slučaju Kine. Koliko to doprinosi bezbednosti SAD ili joj, naprotiv, šteti?

Mekgregor smatra da to nije dobro za Ameriku, ali to nije bila osnova ili razlog Putinove posete Severnoj Koreji. Moramo razumeti da je Putin ili Rusija, uvek imala priliku da eskalira konflikt, napetost, krizu u odnosima sa nama ili sa bilo kim drugim - na horizontalnoj ravni. Mislim, njegova poseta Severnoj Koreji je veoma jasan i nedvosmislen signal za nas: "Vi ste u našem dvorištu, u Ukrajini, raspirujete mržnju i neprijateljstvo prema nama, pokušali ste da uništite Rusiju koristeći ukrajinske oružane snage, i mi vam sad vraćamo" Ovo se dešava nakon što je CIA postavila marionetsku vladu u Kijevu - i možemo nešto da uradimo sa vama. Možemo vam zagorčati život. A jedan od načina je da vam izazovemo probleme u Severnoj Koreji - ističe Mekgregor.

On dodaje da je Putin u suštini uradio istu stvar kada je poslao brodove i podmornicu koja je izronila kod obale Kube i ušla u kubansku luku. 

- To je bio još jedan signal. Možemo eskalirati u horizontalnoj ravni. Ako želi, mislim da može da počne pregovore i sa meksičkim kartelima o tome koje dodatno oružje i opremu Rusija može da im isporuči u Meksiku. Sve ovo je deo istog pokušaja da nas otrezni - smatra Mekgregor.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija