• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

25.06.2024

21:45

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Shutterstock

Vesti

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Podeli vest

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

Nad skladištem su se satima vili oblaci crnog dima. Unutar njega se razleglo nekoliko uzastopnih naknadnih eksplozija. Do ovog udara bi verovatno došlo i da nije bilo ukrajinskog raketnog naleta na Sevastopolj (sa pet američkih raketa ATACMS).

Moskovski vojni analitičari tvrde da će za koji dan početi „glavne bitke (ruske) letnje vojne kampanje u Ukrajini. Naglašavaju da će te bitke umnogome pokazati koliko brzo Rusija može slomiti otpor kijevskog režima.

Takođe ukazuju da je i protivnik svestan da najvažnije borbe upravo počinju i da zato pokušava da realizuje svoju kontraigru. Oni procenjuju da će ukrajinski glavnokomandujući, Aleksandar Sirski, pokušati svoj glavni kontraudar na harkovskom frontu, gde je već nagomilao preko 40.000 vojnika.

Rusi će, po svemu sudeći, nadirati prema Kupjansku (oživeo je ceo front od Sinjkovke do Steljmahovke), nastaviti široko opkoljavanje Severska (upravo su potpuno slobodili Razdolovku), pojačati operacije sa strane Očeretina i Novoaleksandrovke (već atakuju Vozdviženku), udarati na Toreck sa tri strane i pojačati ofanzivne operacije koje su u toku - prema Progresu (i Pokrovsku), Kurahovu, Karlovki i Ugljedaru.

Moguće je da će u narednim danima iznuditi i kapitulaciju ukrajinskog garnizona u Krasnogorovki.  Po procenama već kroz dve nedelje biće jasnije ne samo ko je generalno uspešniji i ko će na kraju pobediti (nema sumnje da će to biti Rusi), nego i - kojom brzinom će kijevski režim izgubiti kontrolu nad celim Donbasom, odnosno - kada će glavnina njegovih snaga morati da beži na zapadnu obalu Dnjepra...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija