• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.06.2024

10:40

Ovo može biti odlučujući trenutak! Počinje spektakl u SAD: Debata Trampa i Bajdena menja ceo tok kampanje?!

Pexels, Reuters

Vesti

Ovo može biti odlučujući trenutak! Počinje spektakl u SAD: Debata Trampa i Bajdena menja ceo tok kampanje?!

Podeli vest

Tokom 90 minuta u četvrtak uveče po lokalnom vremenu, američki predsednik Džo Bajden će imati priliku da pokaže skepticima da je sposoban za još jedan mandat, kada se suoči sa republikancem Donaldom Trampom u debati koja počinje u 03:00 u petak po našem vremenu.

Snažan nastup mogao bi da neutrališe zabrinutosti birača i usmeriti pažnju na politička pitanja, dok bi slab nastup mogao da uspori prikupljanje sredstava i poveća Trampovu prednost u anketama.

Obojica kandidata su pod lupom zbog starosti. Bajden, koji ima 81 godinu, i Tramp, koji ima 78 godina, pokazuju znake fizičke i mentalne slabosti. Nedavna anketa Rojters-Ipsos pokazala je da su birači više zabrinuti za Bajdenovu mentalnu sposobnost nego za Trampovu.

Bajden se intenzivno priprema za debatu, provodeći sate u vežbanju s vrhunskim savetnicima u odmaralištu Kamp Dejvid. Cilj mu je da prikaže sebe kao mudrog i stabilnog lidera s uspešnim mandatom, za razliku od Trampovog često haotičnog mandata od 2017. do 2021. godine.

Debata će se održati u studiju CNN-a u Atlanti bez publike, a Bajden i Tramp ne smeju da donesu unapred pripremljene beleške na pozornicu. Bajdenovi savetnici pažljivo prate njegov javni nastup kako bi umanjili vizuelni rizik od pogrešnih koraka i sporog hoda.

Prva dama Džil Bajden je na skupu u Filadelfiji izjavila da izbori nisu o godinama, već o karakteru, mudrosti i sposobnostima. Bajdenov raspored ostaje gust, s brojnim putovanjima i događajima koji su uporedivi sa onima Baraka Obame i Trampa tokom njihovih mandata.

Bajdenova kampanja je fokusirana na zaštitu predsednika, a njegovi saveznici tvrde da su godine manje važne od iskustva i sposobnosti vođenja zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija