• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

30.06.2024

23:30

Pakleni signal za Putinovog saveznika! Britanci poslali ratni brod

EPA

Vesti

Pakleni signal za Putinovog saveznika! Britanci poslali ratni brod

Podeli vest

Britanski ratni brod HMS Spey nedavno je izvršio patrolu u blizini obale Severne Koreje, u znak podrške sankcijama UN protiv te zemlje.

Patrolni brod je vršio praćenje i nadzor ilegalnih pomorskih aktivnosti, uključujući moguće kretanje plovila pod zastavom Severne Koreje zabranjeno rezolucijama Saveta bezbednosti UN, u vodama oko obale Japana, preneo je UK Defence Journal (UKDJ), nezavisni portal koji objavljuje britanske i međunarodne vesti i analize u oblasti odbrane.

Bio je to 12. put od 2018. godine da brod britanske kraljevske mornarice učestvuje u ovakvim operacijama.

- Japan pozdravlja ove akcije sa stanovišta obezbeđivanja efikasne primene relevantnih rezolucija Saveta bezbednosti UN kao znak solidarnosti sa međunarodnom zajednicom u vezi sa sprovođenjem eliminacije severnokorejskog oružja za masovno uništenje i balističkih projektila - saopštila  je japanska vlada.

Ministarstvo odbrane Japana i Snage za samoodbranu blisko sarađuju sa partnerskim zemljama i međunarodnim organizacijama, uključujući Veliku Britaniju, dodaje se u saopštenju.

HMS Spey je patrolni brod Kraljevske mornarice klase 2 River koji je dugoročno raspoređen u indo-pacifičku regiju zajedno sa brodom HMS Tamar.

Spey je trenutno angažovan u jugoistočnoj Aziji i Indijskom okeanu, kao podrška britanskim regionalnim partnerima u borbi protiv krijumčarenja, zaštiti ribarstva, graničnoj patroli i operacijama protiv terorizma, navodi britanski portal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Holandija u četvrtfinalu! Rumuni pakuju kofere! (FOTO/VIDEO)
EURO 2024

Holandija u četvrtfinalu! Rumuni pakuju kofere! (FOTO/VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pobedom nad Rumunijom u Minhenu rezultatom 3:0! Za plasman među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta "lale" će igrati protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Austrija i Turska!

02.07.2024

19:53

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija