• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.07.2024

22:43

(UŽIVO) Rusi uradili nezamislivo! Ukrajinske linije pukle na šest mesta! Rusi uhvatili u klješta Ukrajince! Uskoro pada važan čvor odbrane!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Rusi uradili nezamislivo! Ukrajinske linije pukle na šest mesta! Rusi uhvatili u klješta Ukrajince! Uskoro pada važan čvor odbrane!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 869. dan.

Ukrajinski vojnici dostavili Rusima koordinate bunkera sa generalima OSU?! Kinžali su doleteli u sekundi...

Otkriven tajni spisak

Više od 20 zemalja potpisalo je bezbednosne sporazume sa Ukrajinom na samitu NATO-a u Vašingtonu, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu Evropske komisije.

Pojašnjava se da su odgovarajući sporazum uz učešće šefova Evropskog saveta, Evropske komisije i Vladimira Zelenskog potpisale Belgija, Velika Britanija, Nemačka, Danska, Island, Španija, Italija, Kanada, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal, SAD, Finska, Francuska, Švedska, Estonija i Japan.

U okviru ovog dokumenta, strane se posebno obavezuju da će „pružati podršku u ispunjavanju hitnih potreba Ukrajine u oblasti odbrane i bezbednosti, vojne obuke i modernizacije vojske“.
 

Pređena crvena linija, Moskva izdala poslednje upozorenje! Rusija okrenula nišan prema Berlinu!

Granatirano Šebekino

U dva granatiranja Belgorodske oblasti od strane Oružanih snaga Ukrajine, povređeno je 12 civila, rekao je šef regiona Vjačeslav Gladkov.

Prema preliminarnim informacijama, tri osobe su ranjene tokom ponovljenog napada jedinica ukrajinske vojske na grad Šebekino, dodao je on.

- Pored toga, nakon dnevnog granatiranja, još dva muškarca su samostalno zatražila medicinsku pomoć - prema rečima lekara, stanje žrtava je zadovoljavajuće, a oni su poslati kući na ambulantno lečenje Šebekino, 12 civila je zadobilo različite povrede - napisao je guverner na Telegram kanalu.

Ranije u četvrtak, Gladkov je izvestio da je u posledicama udara dronovima UAF jedan civil poginuo, a tri su povređena. Takođe, prema njegovim rečima, još tri muškarca su povređena usled napada FPV dronom na automobil.
 

(VIDEO) Rusija hitno reagovala! Uhapšen terorista koji je planirao napad na pravoslavnu crkvu!

Prekid raktne pretnje u Belgorodu

Signal upozorenja o raketama u Belgorodskoj oblasti je otkazan, rekao je guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu .

Proglašena je raketna pretnja širom regiona u 17.45 po moskovskom vremenu; pretnja je ukinuta 9 minuta kasnije. „Cela teritorija Belgorodske oblasti je čista od raketne opasnosti“, naveo je guverner u saopštenju.
 

Zelenskom se crno piše! Skinut znak tajnosti sa ruskih dokumenata o ukrajinskom lideru, u velikoj je opasnosti!

 

Ruske snage gađale Odesu

Eksplozije odjekuju u Odesi, javljaju ukrajinski mediji.

 

Svi su ovo čekali! Makron se oglasio prvi put od izbora! Šta će biti sa Francuskom nakon poziva predsednika?!

 

Ukrajina granatirala Demidovku

Ukrajinske trupe granatirale su selo Demidovka u okrugu Krasnojaruški, saopštili su u Ministarstvu za vanredne situacije Belgorodske oblasti.

 

Gotovo! NATO doneo istorijsku deklaraciju o Ukrajini! Svet čeka reakciju Rusije, ovo neće ostati bez odgovora!

 

Oboren HIMARS

Ruski PVO oborio je višecevni raketni sistem Hajmars, projektil nije eksplodirao i pao je na istoku Donjecka, operativne službe DNR.

 

Udarno! Putin zaustavio ofanzivu zbog tajnih pregovora?! Oči celog sveta uprte u Rusiju, sve se dešava bez učešća Amerike!

 

Dejstvuje ruska PVO

Dežurne ruske snage PVO su tokom protekle noći uništile i presrele pet ukrajinskih dronova iznad Brjanske, Tambovske, Tulske i Moskovske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Kako se navodi, tokom protekle noći osujećeni su brojni pokušaji kijevskog režima da izvede terorističke napade pomoću bespilotnih letelica na ciljeve u Rusiji.

„Dežurni sistemi PVO su uništili i presreli pet bespilotnih letelica, od kojih su dve iznad teritorije Brjanske oblasti i po jedna nad teritorijama Tambovske, Tulske i Moskovske oblasti“, dodaje Ministarstvo.
 

 

Rusiji prekipelo! Kreće osveta protiv Crne Gore! Moskva užasnuta postupkom Podgorice, više neće sedeti skrštenih ruku...

 

Proboj na šest tačaka ukrajinske odbrane (MAPA)

Jedinice "Hrabrih" probijaju front na šest deonica odjednom, približavajući se autoputu Pokrovsk-Konstantinovka.

Zapadni analitičari objavljuju mapu sa potvrđenim napredovanjem grupe trupa Centar na Avdejevsko-Pokrovskom pravcu.

Jedinice Centralnog vojnog okruga sve dalje se probijaju u Očeretinski sektor.

 

 

 

 

Šok odluka Amerike! Ceo državni vrh Rusije na nogama! Iz SAD se javio ambasador: Ovo je ozbiljna greška...

 

Klješta za OSU: Teška situacija kod Novoselovke Prve (MAPA)

„Hrabri“ su uhvatili Oružane snage Ukrajine u klešta iz Novoselovke Prve. Uskoro će pasti važan čvor odbrane OSU.

- Novaselovka Prva – Rusi napreduju, postoji opasnost od opkoljavanja - napisali su ukrajinski resursi dan ranije, objavljujući sveže mape situacije na liniji fronta.

Ukrajinski vojni analitičari već danas zvone na uzbunu:

- U Novoselovki 1 situacija je veoma teška. Ovo je važan odbrambeni centar Oružanih snaga Ukrajine, koji sprečava Ruse da napadnu Novogrodovku.

 

 

Klešta su se već formirali na severu kod Prvoselovke. Sa istoka takođe. Još nisu uspeli sa juga, ali ih nisu zaustavili ni iz Umanskog. Ali stvari su takve da selo ne mora da bude opkoljeno.

Ruska vojska je već blizu puta ka Želani, što čini logistiku mnogo komplikovanijom.

Drugi i poslednji put do sela prolazi kilometar od prvog.

Odnosno, stabilnost ukrajinskog garnizona u Novoselovki 1. biće pod velikim pitanjem.

 

(VIDEO) Žestok odgovor Amerike Kini i Rusiji! Vašington više neće da čeka, dugo su ovo spremali...

 

Rusi 8 puta povećali proizvodnju raketa H-101

Pokušavajući da analizira rezultate nedavnog raketnog udara ruskih oružanih snaga na ciljeve u Kijevu, Fajnenšel tajms je došao do zanimljivih zaključaka: ispostavilo se da je od početka rata Rusija povećala proizvodnju H-101 krstarećih raketa osam puta.

Novinari se pozivaju na podatke britanskog analitičkog centra RUSI, prema kojima je prošle godine ruska odbrambena industrija isporučila 420 projektila ove vrste, u poređenju sa 56 komada 2021. godine. Autori ukazuju i na prisustvo inostrane elektronike koja je formalno sankcionisana.

Povećanje proizvodnje krstarećih raketa, kao i tekuća kupovina neophodnih komponenti za zaobilaženje sankcija, dugo je bila „javna tajna“. Nije došlo ni do kolapsa u kvalitetu proizvoda, a na nekim mestima je bilo čak i suprotno – H-101 dobar su primer za to.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija