• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/The Kyiv Post

22.07.2024

13:25

Horor na Crnom moru! Ukrajina napala najveću rusku rafineriju, prizori su strašni! (VIDEO)

printskrin

Vesti

Horor na Crnom moru! Ukrajina napala najveću rusku rafineriju, prizori su strašni! (VIDEO)

Podeli vest

Operativci Glavnog obaveštajnog direktorata (HUR) Ministarstva odbrane Ukrajine pogodili su dronovima kamikazama najveću rusku naftnu rafineriju na Crnom moru, potvrđeno je od strane HUR-a.

Navodi se da je jutros napadnuta naftna rafinerija u mestu Tuapse u Krasnodarskom kraju, nakon čega je u postrojenju izbio požar.

Ovo veliko postrojenje za goriva i maziva glavni je ruski naftni terminal na Crnom moru.

Navodi se da je pre izbijanja godišnja proizvodnja tu iznosila dva miliona tona raznih proizvoda, od čega je skoro sve bilo za izvoz.

Operativni štab za Krasnodarski kraj saopštio je da je "zbog pada delova uništenih bespilotnih letelica oštećena infrastruktura naftne rafinerije u Tuapseu".

Specijalizovane ekipe rade na gašenju vatre koja je zahvatila 50 kvadratnih metara - poručeno je iz operativnog štaba.

Saopšteno je da je požar lokalizovan i da za sada nema podataka o žrtvama.

Međutim, ruski Telegram kanal "Ostrožno, novosti" objavio je video snimak na kojem se vidi kako dron doleće, pri čemu se čuju pucnji iz vatrenog oružja sa zemlje, a onda se neoštećen zabija u metu i nakon toga izbija požar.

 

Izvori Kijev posta iz HUR naveli su da je dron uočen na nebu iznad Tuapsea oko 3.30 sati noćas. Prema navodima sa lokalnih ruskih Telegram kanala, tokom prvog talasa napada protivvazdušna odbrana (PVO) je pokušala da obori četiri drona kamikaze.

Navodi se da su oko 6.25 sati odjeknule dve snažnije eksplozije na području naftne rafinerije, da bi potom u zoni postrojenja izbio požar.

Ukrajina: Napalo osam dronova!

Naftna rafinerija u Tuapseu je jedino proizvodno postrojenje sa morskim terminalom koji pripada "Rosnjeftovoj" firmi “RN-Morski terminal Tuapse".

Ministarstvo odbrane u Moskvi je saopštilo da su snage PVO uspele da tokom prethodne noći obore 75 ukrajinskih dronova nad teritorijom Rusije i Crnim i Azovskim morem.

U saopštenju se navodi da je 47 dronova presretnuto i uništeno iznad Rostovske oblasti, osam iznad Krasnodarskog kraja i po jedan iznad Belgorodske, Voronješke i Smolenske oblasti.

Rusko Ministarstvo odbrane tvrdi takođe da je još 17 bespilotnih letelica oborena iznad voda Crnog i Azovskog mora.

Kijev post navodi da u izveštaju iz Moskve nisu pominjane posledice ovog napada i obaranja dronova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Očekujem da svako domaćinstvo prati utakmicu protiv Amerike! Naši sportisti će nas učiniti ponosnima u Parizu! (VIDEO)
Live TV

Očekujem da svako domaćinstvo prati utakmicu protiv Amerike! Naši sportisti će nas učiniti ponosnima u Parizu! (VIDEO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je juče sportiste i članove olimpijskog tima Srbije u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike i tom prilikom je uručio državnu zastavu odbojkašici Maji Ognjenović koju će s Dušanom Mandićem nositi na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu. Ovim povodom gost "Info jutra" bio je državni sekretar za sport Marko Kešelj.

22.07.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Gori šuma na Tari!
Srbija

Gori šuma na Tari!

Na Tari, u veoma nepristupačnom delu, iznad mesta Krtica na putu Perućac -Mitrovac, vatrogasci i zaposleni u NP Tara ulažu velike napore da lokalizuju i ugase požar.

22.07.2024

13:30