• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.07.2024

16:46

Stigle nove optužbe! Izrael ponovo uperio prstom u Iran! Teheran okrivljen za napade u Parizu!

Shuterstock/epa

Vesti

Stigle nove optužbe! Izrael ponovo uperio prstom u Iran! Teheran okrivljen za napade u Parizu!

Podeli vest

Iran je orkestrirao prošlonedeljne napade na francusku železničku mrežu za velike brzine, što je paralisalo saobraćaj uoči Letnjih olimpijskih igara 2024. u Parizu, izjavio je u petak izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac.

Kac je dodao da je upozorio francuskog ministra spoljnih poslova Stefana Sežura da „na osnovu informacija koje ima Izrael, Iranci planiraju terorističke napade na izraelsku delegaciju i sve učesnike Olimpijade“.

- Sabotaža železničke infrastrukture širom Francuske uoči Olimpijskih igara u Parizu 2024. planirana je i izvršena pod uticajem iranske osovine zla i radikalnog islama - napisao je Kac na Iks.

Francuski nacionalni železnički operater SNCF saopštio je u petak da su piromani zapalili signalne kutije duž linija koje povezuju Pariz sa nekoliko velikih gradova, uključujući Lil, Bordo i Strazbur.

- "Masovni napad" poremetio je saobraćaj uoči Igara i doveo do kašnjenja i otkazivanja, što je uticalo na 800.000 putnika tokom vikenda - saopštio je operater.

Francuski premijer Gabrijel Atal rekao je u petak da su „akti sabotaže na objektima SNCF-a izvedeni na planiran i koordinisan način“.

On je na Iks napisao da su obaveštajne agencije i policija mobilisane da pronađu počinioce.

Sejourne je ponovio da su izraelski sportisti „dobrodošli u Francusku“, uprkos tenzijama oko rata u Gazi i propalestinskim protestima.

France 24 javio je da je izraelska delegacija dobila 24-časovno obezbeđenje uz pojačanu policijsku pratnju.

Kako prenosi The Telegraph, Izrael će poslati naoružane agente Šin Beta u Pariz kako bi obezbedio dodatnu bezbednost za svoje sportiste i olimpijske zvaničnike.
 


 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija