• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.07.2024

18:33

"Kamala će izazvati treći svetski rat!" Tramp žestoko o svojoj protivnici!

EPA

Vesti

"Kamala će izazvati treći svetski rat!" Tramp žestoko o svojoj protivnici!

Podeli vest

Ukoliko Kamala Haris pobedi na predsedničkim izborima u SAD, izbiće „veliki ratovi“ na Bliskom istoku i „možda treći svetski rat“ , tvrdi bivši predsednik i republikanski kandidat Donald Tramp. Tramp je više puta optuživao Harisa i predsednika Džoa Bajdena da dovlače SAD ka globalnom sukobu.

Govoreći uoči sastanka sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom u petak, Tramp je obećao da će rat između Izraela i Hamasa „propasti i veoma brzo“ ako se vrati u Belu kuću.

- Ako to ne učinimo, završićete sa velikim ratovima na Bliskom istoku - nastavio je on.

- I možda treći svetski rat. Trenutno ste bliže trećem svetskom ratu nego bilo kada od Drugog svetskog rata. Nikada nismo bili tako bliski jer imamo nekompetentne ljude koji vode državu - rekao je Tramp.

Tramp je slične optužbe izneo na račun Bajdena i Harisa od početka sukoba u Ukrajini 2022.

Bivši predsednik je tvrdio da sukob nikada ne bi počeo da je on na vlasti i obećao da će Moskvu i Kijev dovesti za pregovarački sto „za 24 sata ” ako bude izabran u novembru.

Foto: EPA

 

Netanjahu se sastao sa Trampom na imanju bivšeg predsednika Mar-a-Lago na Floridi, dan nakon što se sastao i sa Bajdenom i Harisom u Vašingtonu.

Obraćajući se novinarima nakon što se suočila licem u lice sa izraelskim premijerom, Haris je rekla da je „s premijerom izrazila moju ozbiljnu zabrinutost zbog razmera ljudske patnje u Gazi, uključujući smrt previše nevinih civila.

Harisovi komentari su navodno naljutili Netanjahua, a pomoćnik izraelskog lidera rekao je Aksiosu da je potpredsednik bio daleko manje kritičan tokom sastanka.

Tramp je bio nepokolebljivi Netanjahuov saveznik tokom njegovog boravka u Beloj kući, uvodeći sankcije Iranu na Netanjahuov zahtev, premeštajući američku ambasadu u Izraelu u Zapadni Jerusalim i posredujući u Abrahamovom sporazumu, kojim je Izrael normalizovao odnose sa Bahreinom, Ujedinjenim Arapima Emirati, Maroko i Sudan.

Međutim, ovaj odnos se pogoršao nakon što je Netanjahu čestitao Bajdenu na izbornoj pobedi nad Trampom 2020.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija