• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

29.07.2024

10:09

Stravično nevreme u Sloveniji! Bujica odnela čoveka, kiša i vetar nosili sve pred sobom! A evo da li nevreme dolazi u Srbiju?

printscreen facebook

Vesti

Stravično nevreme u Sloveniji! Bujica odnela čoveka, kiša i vetar nosili sve pred sobom! A evo da li nevreme dolazi u Srbiju?

Podeli vest

Prvi snimci nevremena dolaze iz Slovenije, tačnije, iz Črne na Koroškem, vatrogasci intervenišu na nekoliko lokacija. U Spodnjem Javoru meštanina kog je odnela bujica spasili si lokalni vatrogasci, a hitna ga je brzo odvezla u bolnicu.

Prema prognozama, nevreme će se tokom večeri proširiti na veći deo Slovenije.

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ) najavljuje da će u nedelju u središnjoj i Gorskoj Hrvatskoj u večernjim satima doći do naoblačenja, te da je moguće da će pasti i jaki pljuskovi s grmljavinom. Krajem dana, moglo bi ih biti i u zapadnoj Slavoniji.

Nevreme i u Hrvatskoj

Nevreme je zahvatilo juče oko 18:30 šire područje Ogulina.

Reč je o Josipdolu i Oštarijama, a zbog posledica nevremena stizali su brojni pozivi hitnim službama.

"Županijski centar 112 Karlovac primio je oko 60 poziva zbog pada drveća na ulice, nestanka struje, pada stubova i poplavljenih kuća", rekli su u Ravnateljstvu civilne zaštite i dodali.

Prema prognozama, nevreme će se tokom večeri proširiti na veći deo Slovenije.

Da li će nevreme doći u Srbiju

Za sada nema naznaka da će nevreme iz Slovenije stići u Srbiju. Pljuskovi sa grmljavinom najavljeni su danas samo u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu i jugu Srbije.

Najniža temperatura iznosiće od 16 do 22, a najviša od 29 do 33 stepena.

I u Beogradu danas svežije, tokom dana pretežno sunčano, samo je ujutro, uz prolaznu umerenu oblačnost, moguća kratkotrajna kiša. Vetar umeren severozapadni.

Najniža temperatura u glavnom gradu biće od 19 do 22, a najviša oko 30 stepeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Migranti u Austriji drogiraju se na stanicama, a država im poklanja novac! Besplatan stan, struja, voda i džeparac, a rezultat su narkomani i dileri!
Podkast

Migranti u Austriji drogiraju se na stanicama, a država im poklanja novac! Besplatan stan, struja, voda i džeparac, a rezultat su narkomani i dileri!

Današnji dan je dan ruske mornarice koji je svečano obeležen u Moskvi. Mnogi kažu da je ova svečanost izgledala lepše nego otvaranje Olimpijskih igara. Na sve važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik i novinar Nebojša Malić. Uživo u program iz Malija javio se novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je govorio o Vagner grupi. Predsednik OLIP organizacije Danijel Panović javio se uživo iz Austrije gde je govorio o tome kako se ova država suočava sa migrantskom krizom. Pred kraj emisije putem vajber uključenja javio se i Mladen Duvnjak, ispred organizacije "Srbi za Trampa" koji je govorio o istorijski dobrim odnosima Srbije i Amerike.

28.07.2024

22:04

Hronika

Užas kod Šapca! Mladić pao sa motora, poginuo na mestu
Saobraćajna nezgoda

Užas kod Šapca! Mladić pao sa motora, poginuo na mestu

U više saobraćajnih nezgoda na putevima u šabačkom kraju proteklog vikenda teže i lakše je povređeno čak 13 osoba, od kojih je jedna podlegla povredama, troje je hospitalizovano u intenzivnoj nezi i na ortopedije Opšte bolnice "Dr Laza K. Lazarević", a jedan povređeni je transportovan u Urgentni centar u Beogradu..

29.07.2024

10:54

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija