• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.08.2024

00:00

Pripremite se! Ukrajincima saopštena zastrašujuća prognoza! Rusija sve uništila, situacija će se pogoršati do krajnjih granica!

Printscreen/Twitter/Reuters

Vesti

Pripremite se! Ukrajincima saopštena zastrašujuća prognoza! Rusija sve uništila, situacija će se pogoršati do krajnjih granica!

Podeli vest

Gradonačelnik Dnjepropetrovska, Boris Filatov, upozorio je građane Ukrajine na moguće ozbiljno pogoršanje situacije sa snabdevanjem električnom energijom, izveštava "Strana.ua". Filatov je izjavio da se građani treba pripremiti ne samo za rasporede isključenja, već i za rasporede uključenja struje.

On je objasnio da će se tokom grejne sezone povećati potrošnja energije, što predstavlja veliki problem. Ranije je britanski "Fajnenšel tajms" pisao da milione Ukrajinaca očekuje "hladna, mračna zima" zbog uništene energetske infrastrukture u zemlji.

U junu ove godine, ukrajinski ministar energetike German Galuščenko izjavio je da je Ukrajina izgubila polovinu svojih energetskih kapaciteta, što neće biti dovoljno za preživljavanje zime.

Takođe je naglasio da uvoz struje nije dovoljan da pokrije deficit. Direktor ukrajinskog Centra za istraživanje energetike, Aleksandar Harčenko, izjavio je da će planirana isključenja struje u Ukrajini trajati još dve do tri godine, te da bi prva zima bez restrikcija mogla biti tek 2027. ili 2028. godine.

Napadi na ukrajinsku infrastrukturu od strane ruske vojske počeli su 10. oktobra 2022. godine, dva dana nakon incidenta na Krimskom mostu, za koji ruske vlasti optužuju ukrajinske specijalne službe. Napadi su usmereni na energetske objekte, industriju odbrane, vojno rukovodstvo i komunikacije širom zemlje. Ipak, portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, izjavio je da ruske snage ne ciljaju stambene zgrade i socijalnu infrastrukturu tokom sukoba sa ukrajinskim snagama.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija