• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.08.2024

13:40

(VIDEO) Masakr kod Hersona! Ko je sve ove ljude poslao u smrt?! Rusi objavili uznemirujući snimak nakon šokantne akcije ukrajinskih trupa!

printscreen Twitter

Vesti

(VIDEO) Masakr kod Hersona! Ko je sve ove ljude poslao u smrt?! Rusi objavili uznemirujući snimak nakon šokantne akcije ukrajinskih trupa!

Podeli vest

U posedu agencije RIA Novosti pojavili su se novi snimci posledica neuspešne pokušane desantne operacije Oružanih snaga Ukrajine na Kinburnsku kosu u Hersonskoj oblasti. Izvor upoznat sa situacijom prosledio je agenciji video materijal sa obale, gde su 9. avgusta ukrajinske snage pokušale neuspešno da izvrše desant.

Na snimku se vide tela ukrajinskih vojnika na obali, čamac kojim su pokušali da se iskrcaju, kao i ostaci opreme.

- Evo... leže na obali - komentariše na snimku jedan od pripadnika Oružanih snaga Rusije.

 

Ranije je vojnik grupe „Dnjepar“ s pozivnim znakom „Iks“ rekao za RIA Novosti da su ruske snage osujetile pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da pređu Dnjepar u pravcu Kinburnske kose. Guverner regiona, Vladimir Saldo, kasnije je izjavio da su ruski vojnici likvidirali 12 ukrajinskih vojnika i uništili tri čamca tokom pokušaja desanta na Kinburnsku kosu u Hersonskoj oblasti.

Kinburnska kosa je peskovita prevlaka između Dnjepro-Bugskog limana i Jagorličkog zaliva Crnog mora, duga preko 40 kilometara. Nalazi se na jugu Hersonske oblasti.

Hersonska oblast je region u Rusiji, smešten u donjem toku Dnjepra, i izlazi na Azovsko i Crno more. Oblast je postala deo Rusije nakon referenduma u septembru 2022. godine. Ukrajinska strana ne priznaje legitimitet tog referenduma i nastavlja sa napadima na ovu teritoriju. Trenutno, Rusija kontroliše 75% Hersonske oblasti, dok je deo na desnoj obali Dnjepra, uključujući grad Herson, pod kontrolom ukrajinskih snaga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23