• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra

23.08.2024

06:15

Kad završi sa "teroristima" Kursku, Putin počinje veliku operaciju doboko u Ukrajini, i osvajanje Kijeva je opcija!

AP/Reuters/Printscreen Twitter

Vesti

Kad završi sa "teroristima" Kursku, Putin počinje veliku operaciju doboko u Ukrajini, i osvajanje Kijeva je opcija!

Podeli vest

Stratešku operaciju velikih razmera sa prenošenjem neprijateljstava duboko u Ukrajinu Rusija će izvesti po završetku Kurske operacije - rekao je moskovski vojni ekspert pukovnik Anatolij Matvijčuk.

Prema njegovim rečima, to će biti odgovor kolektivnom Zapadu na prenošenje operacija u Kursku oblast.

Naglasio je da je ta operacija Oružanih snaga Ukrajine pripremljena uz učešće tajnih službi tri zemlje NATO: SAD, Velike Britanije i Poljske. I da zato borbe u Ukrajini nisu obična konfrontacija Rusije i Ukrajine, već borba između Rusije i kolektivnog Zapada.

- Moramo shvatiti, uveren je Matvijčuk, da je za Zapad glavni cilj - uništenje ruske državnosti. Pošto je shvatio da to ne može postići vojnim putem, obaveštajne službe zemalja NATO su odlučile da pokušaju da zaoštre unutrašnju političku situaciju u Rusiji. Kurska oblast je pokušaj da se ljudi navedu da počnu da kritikuju sopstvenu vlast. U toj funkciji su i ponovni pokušaji da se dronovima udari na Moskvu i Podmoskovlje - istako je on.

Matvijčuk je precizirao kako veruje da Moskva nakon potiskivanja "bande sa ruske teritorije, dakle - u bliskoj budućnosti", izvesti stratešku operaciju velikih razmera sa prenošenjem neprijateljstava duboko u Ukrajinu. 

- Novi frontovi će najverovatnije biti u Sumskoj Černjigovskoj oblasti. Možda će pravac napada biti - Kijev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!
Live TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!

Vrhovna skupština Ukrajine usvojila je Zakon o zaštiti ustavnog poretka u oblasti delatnosti verskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje delatnost verskih organizacija povezanih sa Ruskom Federacijom. Šta je cilj tog ukidanja, odgovorili su nam gosti Info jutra teolog Miloš Stojković i Draško Đenović, verski analitičar.

22.08.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija