• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

19.08.2024

13:27

Borbe u toku! Sirski sigurniji nego ikad! "Ostvarujemo svoje ciljeve...!"

Tanjug/AP/Reuters

Vesti

Borbe u toku! Sirski sigurniji nego ikad! "Ostvarujemo svoje ciljeve...!"

Podeli vest

Glavnokomandujući ukrajinske vojske Oleksandr Sirski naveo je u izveštaju predsedniku Volodimiru Zelenskom da Odbrambene snage ostvaruju svoje ciljeve tokom operacije u Kurskoj oblasti.

"Komandant (Sirski) je takođe obavestio o novim detaljima operacije u Kurskoj oblasti. Ostvarujemo svoje ciljeve", napisao je Zelenski na Iksu, prenosi Novinarnia.

Sirski je dodao da se vode teške borbe na pravcu Pokrovskog, u odbrani grada Torecka.

Zelenski je rekao da je sa Sirskim razgovarao i o nekim aspektima raketnog programa sa Centralnim komitetom i zahvalio svima koji rade za Ukrajinu u toj oblasti, na razvoju i proizvodnji projektila.

Kako je ranije objavljeno, 6. avgusta jedinice Odbrambenih snaga Ukrajine navodno su ušle na teritoriju Kurske oblasti, a na granici, u oblasti ruskog grada Suja, borbe i dalje traju.

Vlasti Kurske oblasti Ruske Federacije saopštile su da su Oružane snage Ukrajine, navodno, pokušale da probiju rusku granicu, ali su očigledno uspele da to spreče.

OFANZIVA SE NASTAVLJA

Tokom borbi u Kurskoj oblasti prvog dana uništen je helikopter Ka-52, spaljeno je nekoliko tenkova, a ruski vojnici su zarobljeni, navodi portal.

Rusija je saopštila da od 12. avgusta ukrajinska vojska kontroliše 28 naselja u Kurskoj oblasti. 

Međutim, analitičari ukrajinskog projekta "Dip stejt" (DeepState) dali su drugačiju cifru - 44 naselja.
Oleksandar Sirski je napomenuo da od 12. avgusta ukrajinska vojska kontroliše oko 1.000 kvadratnih kilometara teritorije Ruske Federacije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Kina je jasna: proteste u Srbiji finansirale Evropa i Amerika! Opozicionari se takmiče u tome ko će biti veći mrzitelj sopstvene zemlje! (VIDEO)
Live TV

Kina je jasna: proteste u Srbiji finansirale Evropa i Amerika! Opozicionari se takmiče u tome ko će biti veći mrzitelj sopstvene zemlje! (VIDEO)

Nedavni izveštaj Ministarstva spoljnih poslova Kine govori o tome da je Amerika finansirala proteste u Srbiji održane prošle i pretprošle godine. U zvaničnim dokumentima jasno stoji da tih protesta stoje nevladine organizacije koje su finansirale Amerika i Evropa. Cilj Zapada je da se oslabi vlast u Srbiji kako bi lakše mogli da utiču na nju. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Vjerica Radeta i Đorđe Dabić, državni sekretar.

18.08.2024

19:54

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija