• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.08.2024

11:06

Hitno! Svet na ivici totalnog haosa! Ukrajinci su zaista ovo pokušali?!

Shutterstock, Youtube printscreen/ Al Jazeera English

Vesti

Hitno! Svet na ivici totalnog haosa! Ukrajinci su zaista ovo pokušali?!

Podeli vest

Ukrajinske snage pokušale su noćas dronom kamikazom da napadnu nuklearnu elektranu Kursk i izvrše "akt nuklearnog terorizma", rečeno je agenciji TASS u ruskim agencijama za sprovođenje zakona.

Kako se navodi, dron je oboren u neposrednoj blizini elektrane ruskim sredstvima za elektronsko ratovanje. Ukrajinski dron kamikaza otkriven je u neposrednoj blizini skladišta istrošenog nuklearnog goriva, navodi TASS.

NE Kursk smeštena je na reci Sejm, 40 kilometara zapadno do grada Kurska, prema Lgovu.

Njena izgradnja je počela 1. juna 1972, a u rad je puštena 12. oktobra 1977. godine. Obližnji grad Kurčatov osnovan je kada je počela njena izgradnja.

Ima šest reaktora - dva ugašena, dva potpuno operativna, te dva u izgradnji, prema podacima IAEA.

Aktivni reaktori proizvode dva puta po 1.000 Megavata energije, odnosno ima instalirani kapacitet od 2.000 Megavata, čime se strujom napaja Kurska oblast, kao i 19 drugih regiona u Rusiji. Poređenja radi, nuklearna elektrana Černobilj ima instaliranu nagu od 3.515 Megavata, a Zaporožje čak 5.700 Megavata.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija