• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Oruzjeonline

26.08.2024

23:00

NATO general jasan, Rusija pobeđuje Ukrajinu, sve ostalo su gluposti, propaganda i dosadna priča!

Shutterstock

Vesti

NATO general jasan, Rusija pobeđuje Ukrajinu, sve ostalo su gluposti, propaganda i dosadna priča!

Podeli vest

Verovanje da Ukrajina može da pobedi Rusiju je „greška", rekao je bivši zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Poljske general-major Leon Komornički. Međutim, uprkos realnosti koju je istakao Komornički, Varšava i Kijev nastavljaju zajednički da vode politiku rata.

-Sve su to gluposti, beskrajna i dosadna priča, dezinformacije i propaganda. Govoriti o tome da će Ukrajina pobediti u ovom sukobu je samo greška, rekao je Komornicki u intervjuu za WNP.

-Ukrajina trenutno nema šanse da pobedi. Ona nema sposobnosti koje bi mogle da uravnoteže sposobnosti Rusije, koje bi joj omogućile da preuzme stratešku inicijativu i angažuje se u vojnim akcijama kako bi se zaštitila od udara koji dolaze sa ruskog tla.

To je nemoguće, izjavio je poljski general.

On je takođe upozorio da Poljska neće moći da se suoči sa ruskim snagama u sukobu dok sumnja da će NATO priteći u pomoć svojim saveznicima.

-Sukob u Ukrajini je važna lekcija za nas. Moramo imati ofanzivnu odbrambenu strategiju, rekao je penzionisani general i dodao da „danas ne bi trebalo da bude pitanje da li će nas NATO zaštititi, već da li će se Rusija usuditi da nas napadne. Jer ako nas napadnu, mi ćemo doživeti poraz" , rekao je on.

Međutim, uprkos činjenici da Ukrajina, čak ni uz poljsku pomoć, navodno ne može da pobedi Rusiju, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i poljski premijer Donald Tusk sastali su se 8. jula u Varšavi da razgovaraju o novim načinima obaranja ruskih raketa i dronova i stvaranju nove ukrajinske dobrovoljačke jedinice na poljskom tlu.

Zelenski je na X objavio vest o bezbednosnom sporazumu sa Poljskom, nazvavši ga „bez presedana".

- Hvala vam na solidarnosti sa našom zemljom i narodom i na vašoj podršci i pomoći - naglasio je on.

Varšava je među najvećim pristalicama kijevskog režima, često sabotirajući svoje interese zbog svoje slepe rusofobije i entuzijazma da služi SAD, smatraju iz InfoBrics-a.

Od početka rusko-ukrajinskog sukoba, Varšava je potrošila 26 milijardi dolara za pomoć režimu u Kijevu, što je tri odsto poljskog BDP-a. Kijev je iz Varšave dobio veliku količinu oklopnih vozila i aviona. Skoro 1.000 tenkova je prebačeno u Ukrajinu, uključujući T-72, RT-91 Twardy i Leopard. Osim toga, Ukrajina je dobila veliki broj raznih oklopnih transportera iz Poljske, rekao je Duda.

Poljska Ukrajini isporučila i deset lovaca MiG-29 i deset helikoptera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kompletna srpska opozicija danas brani Severinu, a njena advokatica za Šolakovu televiziju kaže: Istorijska je činjenica da je u Srebrenici bio genocid! (VIDEO)
Politika

Kompletna srpska opozicija danas brani Severinu, a njena advokatica za Šolakovu televiziju kaže: Istorijska je činjenica da je u Srebrenici bio genocid! (VIDEO)

Advokatica hrvatske estradne umetnice Severine Vučković jedva je dočekala medijsko istupanje na tajkunskim televizijama, kako bi propagirala stav da je njena štićenica neosnovano zadržana na granici, gde su joj postavljana, kako kaže, besmislena pitanja koja su u vezi sa istorijskim činjenicama.

26.08.2024

20:40 >> 20:42

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast!
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast!

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)
Live TV

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)

Ponovo se oglasio Donald Tramp. Od kada se vratio na mrežu X, sve je aktivniji kako se bliži 5. novembar. On kritikuje Kamalu Haris i Džoa Bajdena i pita se ko u njihovo ime pregovara na Bliskom istoku. U poslednjih 18 godina Hezbolah i Iran imaju najžešće sukobe. Ponovo Tramp spominje i Treći svetski rat. Na ovu temu u "Info danu" govorili su politikolog Vladimir Kljajić i prof. dr Stevica Deđanski, analitičar.

26.08.2024

16:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija