• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

29.08.2024

22:49

Američki mediji tvrde, Velika Britanija je u "crnoj rupi", situacija je bezizlazna i sve će biti još sumornije!

Reuters/Printscreen

Vesti

Američki mediji tvrde, Velika Britanija je u "crnoj rupi", situacija je bezizlazna i sve će biti još sumornije!

Podeli vest

U svom prvom važnom govoru otkako je preuzeo dužnost premijera, Kir Starmer je Britancima predočio veoma sumornu sliku stanja u zemlji, ocenjuje Vašington Post. List navodi da je Starmer priznao, pored ostalog, da se zemlja nalazi u socijalnoj i ekonomskoj "crnoj rupi" i da će se „situacija pre pogoršati pre nego što će postati bolja".

- Premijerov govor bio je značajan po tome što je sadržao užasan opis moderne Velike Britanije. Više puta je koristio reč žgnjijenjež da opiše stanje u zemlji koju vodi, upoređujući Veliku Britaniju sa kućom sa trulim temeljima kojoj je potrebno više od farbanja fasade. Komentarišući nedavne socijalne nemire, Starmer je rekao da otkrivaju duboko nezdravo društvo, oslabljeno decenijom podela i propadanja - piše Post.

Starmer je saopštio Britancima da će biti doneti bolni novi finansijski zakoni, a da će porezi porasti i socijalni rezovi pogoditi čak i one koji se najviše oslanjaju na pomoć vlade - deset miliona starijih ljudi koji čekaju pomoć za svoje račune za grejanje.

Laburisti su za to što je Britanija danas u stanju "ruševina i ruina" okrivili svoje glavne političke protivnike, torijevce, prenosi WP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija