• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SD

02.09.2024

22:30

Ljuta Ukrajinka snimila zgradu u Harkovu u kojoj su se krili "Azovci", nekoliko minuta kasnije doleteo je iskander!

Printscreen Twitter

Vesti

Ljuta Ukrajinka snimila zgradu u Harkovu u kojoj su se krili "Azovci", nekoliko minuta kasnije doleteo je iskander!

Podeli vest

Treća jurišna brigada "Azov" pogođena je u Harkovu na mestu razmeštanja u "Palati sportova". Napadu prethodio snimak građanke Harkova, koja se žalila da su vojnici 3. jurišne brigade zauzeli prostorije koje pripadaju civilima. Mesto gde su bili smešteni pripadnici "Azova" pogodila le ruska raketa "Iskander".

Rusija je inače pogodila 10-ak ciljeva u Harkovu. Pored termoelektrane, Tržnog centra i drugih ciljeva, pogođena je i harkovska "Palata Sportova". Po svemu sudeći u dvorani su bili smešteni pripadnici čuvene 3. jurišne brigade Azov. Ukrajinska strana tvrdi da su pogođeni civilni objekti, i da u njima nije bilo vojnika.

Gradonačelnik Harkova Igor Terahov je saopštio, da su ruske Vazdušno-kosmičke snage prilikom napada na Harkov koristile avio-bombe Grom-E1. Reč je o ruskom analogu američkih bombi JDAM-ER, ubojnom sredstvu, hibridu rakete i avio-bombe.

Napravljena je na bazi rakete H-38. Krasi je visoka preciznost i penetrirajuća moć. Može se lansirati na daljinu i od 120 kilometara. U nekim ukrajinskim izvorima je spominjano da je raketa ispuštena iz SU-57.

Podsetimo, 3. jurišna brigada, koja je pogođena u nedeljnom dejstvu ruskih VKS, je jedinica u sastavu "Azova". Jedinica je jako popularna na društvenim mrežama i redovno objavljuje snimke borbi.

Kako stvari stoje, upravo su društvene mreže došle glave njenim pripadnicima. Jedna građanka Harkova je poslala apel vlastima, u kojem navodi da su pripadnici "Azov"-a uzurpirali prostorije građana. Navodno je ova informacija bila dovoljna da pokrene ruske Vazdušno-kosmičke snage na akciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija