• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.09.2024

08:01

Šokantna najava Erdogana zatresla ceo svet! Šta će NATO saveznici reći na ovo?! Uskoro nastupaju istorijske promene!

Reuters/twitter printscreen

Vesti

Šokantna najava Erdogana zatresla ceo svet! Šta će NATO saveznici reći na ovo?! Uskoro nastupaju istorijske promene!

Podeli vest

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da islamske zemlje treba da formiraju savez protiv, kako je rekao, "rastuće pretnje ekspanzionizma" iz Izraela.

On je to izjavio nakon što su palestinski i turski zvaničnici saopštili da su izraelski vojnici ubili ženu američko-turske nacionalnosti koja je juče učestvovala u protestu protiv širenja naselja na Zapadnoj obali koju je okupirao Izrael, preneo je Rojters.

- Jedini korak koji će zaustaviti izraelsku aroganciju, izraelski banditizam i izraelski državni terorizam je savez islamskih zemalja - rekao je Erdogan na događaju koju su organizovala udruženja islamskih škola u blizini Istanbula.

On je rekao da nedavni koraci koje je Turska preduzela da poboljša veze sa Egiptom i Sirijom imaju za cilj "formiranje linije solidarnosti protiv rastuće pretnje ekspanzionizma", za koju je rekao da, takođe, preti Libanu i Siriji.

Erdogan je ove nedelje ugostio predsednika Egipta Abdela Fataha al-Sisija u Ankari sa kojim je razgovarao o ratu u Gazi i načinima daljeg popravljanja davno zamrznutih veza tokom prve takve predsedničke posete u poslednjih 12 godina.

Veze između njih počele su da se odmrzavaju 2020. godine kada je Turska počela da preduzima diplomatske napore da se smanje tenzije sa otuđenim regionalnim rivalima, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate i Saudijsku Arabiju.

Kac: Erdogan treba da se stidi

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac ocenio je da je Erdogan stvarna pretnja Bliskom istoku i sopstvenom narodu i da "treba da ćuti i da se stidi zbog svojih izjava".

- Erdogan nastavlja da baca turski narod u vatru mržnje i nasilja zarad svojih prijatelja iz Hamasa - naveo je Kac na platformi Iks.

Optužbu turskog predsednika da Izrael želi da osvoji zemlje Bliskog istoka nazvao je opasnom laži i huškanjem.

- Izrael brani svoje granice i građane od ubica i silovatelja Hamasa i od šiitske osovine zla koju predvodi Iran. Erdogan i alijansa Muslimanske braće godinama rade zajedno sa Iranom na potkopavanju umerenih arapskih režima na Bliskom istoku. Erdogan treba da ćuti i da se stidi - poručio je Kac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!
Fudbal

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!

"Ovi momci koji su ovde treba šansu da iskoriste. Momci koji se budu pokazali - neće ih niko i ništa pomeriti iz tima“, poručio je selektor Dragan Stojković pred utakmicu sa Španijom (0:0). Shvatili su poruku i pokazali kako se "gine" za reprezentativni dres.

08.09.2024

06:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija