• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

08.09.2024

23:00

Protesti u više od 130 gradova! Traži se pravda za lekarku silovanu i mučki ubijenu u Indiji!

Tanjug/AP

Vesti

Protesti u više od 130 gradova! Traži se pravda za lekarku silovanu i mučki ubijenu u Indiji!

Podeli vest

Hiljade Indijaca koje žive u dijaspori održali su danas proteste u više od 130 gradova u 25 zemalja širom sveta tražeći da odgovorni za silovanje i ubistvo lekarke u bolnici u Kalkuti prošlog meseca budu privedeni pravdi, saopštili su organizatori.

Protesti su održani širom Japana, Australije, Tajvana i Singapura, kao i u nekoliko evropskih zemalja, uključujući Švedsku, preneo je Rojters.

Organizatori su rekli da je 60 protesta planirano u SAD. 

Širom Indije održavaju se protesti nakon što je 9. avgusta silovana i ubijena 31-godišnja lekarka koja je pohađala postdiplomske studije.

Osumnjičeni je uhapšen zajedno sa bivšim direktorom medicinskog koledža na kojem je lekarka studirala.

Indijski Vrhovni sud zakazao je sledeće ročište u tom slučaju za sutra. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija