• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir/Independent

14.09.2024

13:47

Bajden ućutkao novinara usred Bele kuće! Ovaj postavio pitanje, usledila šokantna reakcija! (VIDEO)

X Video Printscreen

Vesti

Bajden ućutkao novinara usred Bele kuće! Ovaj postavio pitanje, usledila šokantna reakcija! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik SAD-a Džo Bajden ušao je u klinč sa novinarom zbog pitanja o Putinovim ratnim pretnjama, insistirajući da novinar ućuti.

 

To se dogodilo tokom sastanka sa britanskim premijerom Kirom Starmerom.

U žestokoj raspravi u petak, predsednik Džo Bajden je odbrusio novinaru koji ga je pitao u vezi sa nedavnim upozorenjima Vladimira Putina kao odgovor na Kijevsko korišćenje raketa dugog dometa.

Do sukoba je došlo kada je Bajden započeo sastanak u Beloj kući sa britanskim premijerom Kirom Starmerom u Vašingtonu.

Bajden je rekao američkom dopisniku Skaj njuza Džejmsu Metjusu da ućuti i da ga pusti da završi svoju izjavu.

- Kažem ti da ćutiš dok ja govorim. U redu? To je ono što ti ja kažem. Zvuči kao dobra ideja? - prekorio je novinara američki predsednik Bajden, dok je u petak otvarao sastanak u Beloj kući.

Ova razmena se dogodila usred izveštaja koji sugerišu da bi SAD mogle da dozvole Ukrajini da koristi zapadne rakete duboko unutar ruske teritorije.

 

 

Predsednik je ispitivan o svom stavu o upozorenju Vladimira Putina da bi takve akcije mogle dovesti do sukoba između Rusije i NATO-a.

Uprkos Bajdenovoj reakciji, novinar je nastavio:

„Ali šta kažete na pretnju ratom ruskog predsednika Vladimira Putina, gospodine? To je ozbiljna pretnja."

Kao odgovor, predsednik Bajden je rekao jednostavno: „Ne razmišljam mnogo o Vladimiru Putinu".

U ponedeljak je potvrdio da razmatra ublažavanje ograničenja Kijevu na upotrebu oružja koje je isporučilo SAD protiv Rusije. „Radimo to upravo sada“, rekao je Bajden novinarima na travnjaku Bele kuće, prenosi POST.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski već mesecima poziva svoje saveznike da dozvole njegovoj vojsci da koristi američke rakete dugog dometa ATACMS i britanske Storm šedou protiv ruskih snaga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jevtić pružio podršku Vučiću: Najavljene mere pravi odgovor na Kurtijev teror nad Srbima na KiM
Politika

Jevtić pružio podršku Vučiću: Najavljene mere pravi odgovor na Kurtijev teror nad Srbima na KiM

U vremenima izazova, u situaciji kada se srpski narod nalazi na udaru etno-nacionalizma Aljbina Kurtija koji sprovodi institucionalno nasilje nad srpskim narodom, država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem još jednom pokazuje da mudrom i odgovornom politikom čini sve da srpski narod zaštiti na način koji je u ovom trenutku najefikasniji u smislu mera protiv svega onoga što Kurti radi Srbima na Kosmetu, izjavio je danas gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić.

14.09.2024

15:15

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Pojedinačne karte za Benfiku u slobodnoj prodaji!
Fudbal

Pojedinačne karte za Benfiku u slobodnoj prodaji!

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da su puštene u prodaju pojedinačne ulaznice za meč protiv Benfike, u prvom kolu Lige šampiona. Utakmica se igra u četvrtak, 19. septembra (18.45, Arena premijum 1).

14.09.2024

15:50

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45