• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.09.2024

14:30

Kreće sveopšte razaranje Rusije! Bajden potvrdio reči Kremlja, ode svet u propast! Rusija spremna da odgovori najbrutalnije moguće!

Shutterstock, EPA Images, Reuters

Vesti

Kreće sveopšte razaranje Rusije! Bajden potvrdio reči Kremlja, ode svet u propast! Rusija spremna da odgovori najbrutalnije moguće!

Podeli vest

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da njegova administracija "trenutno rešava" pitanje da li će SAD ukinuti ograničenja na upotrebu oružja dugog dometa Ukrajini u ratu protiv Rusije.

- Trenutno radimo na tome - kazao je Bajden novinarima.

Podsetimo, portaprol Kremlja Dmitrij Peskov, danas je izjavio da je odluka o napadima na Rusiju raketama velikog dometa „atakams“ već doneta, a sada se to pitanje formalizuje kroz medijsku kampanju

Rojters je preneo da SAD oklevaju da isporuče ili odobre upotrebu oružja kojim bi mogle da se napadaju mete duboko u Rusiji iz straha da bi to moglo dovesti do eskalacije sukoba.

Prethodno je državni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio da američki predsednik Džozef Bajden planira da u petak razgovara sa britanskim premijerom Kirom Starmerom o dozvoli ukrajinskim oružanim snagama da napadnu Rusiju oružjem dugog dometa koje obezbeđuju Vašington i London.

- Saslušaćemo predstavnike Ukrajine i uverićemo se da imamo sopstvenu najbolju procenu šta je potrebno, koji su ciljevi ukrajinskih partnera u nedeljama i mesecima koji su pred nama i kako možemo najbolje da ih podržimo - kazao je Blinken na konferenciji za novinare

Ostali saveznici Kijeva isporučuju oružje, ali uz ograničenja o tome kako i kada se ono može koristiti u Rusiji, zbog zabrinutosti da bi takvi napadi mogli da isprovociraju odmazdu koja bi uvukla zemlje NATO u rat ili izazovu nuklearni sukob.

Neimenovani izvori su kazali britanskoj agenciji prošle nedelje da su SAD blizu sporazuma da Ukrajini daju takvo oružje, ali da će Kijev morati da sačeka nekoliko meseci jer SAD rešavaju tehničke probleme pre bilo koje isporuke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija