• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

16.09.2024

19:00 >> 18:20

Dramatični obrt! Ukrajina ipak ostaje bez pomoći ove zemlje dok SAD ne kaže da!

Reuters/shutterstock

Vesti

Dramatični obrt! Ukrajina ipak ostaje bez pomoći ove zemlje dok SAD ne kaže da!

Podeli vest

Velika Britanija neće dozvoliti Ukrajini da koristi rakete dugog dometa "storm šedou" (Storm Shadow) protiv ciljeva u Rusiji bez saglasnosti Sjedinjenih Američkih Država, piše Tajms, pozivajući se na više izvora.

Pet bivših sekretara odbrane i bivši britanski premijer Riši Sunak pozvali su predsednika britanske Vlade Kira Starmera da postupi po pitanju jednostranog davanja dozvole Ukrajini i upozorili da će odlaganja samo ohrabriti ruskog predsednika Vladimira Putina.

Međutim, više izvora iz britanske Vlade navelo je za Tajms da Britanija neće "postupiti sama", jer su američki sistemi za navođenje ključni za osiguranje da projektili pogode svoje ciljeve.

Vlada veruje da će SAD i dalje verovatno dati zeleno svetlo na Generalnoj skupštini UN u Njujorku, iako postoje podele unutar administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Lami rekao je da mora da postoji "zajednička strategija" među zapadnim partnerima.

"Sada o tome razgovaramo sa Sjedinjenim Američkim Državama i drugim ključnim saveznicima, ali naravno idemo na Generalnu skupštinu UN, gde ćemo se svi sastati sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim za nešto manje od 12 dana", naveo je on.

On je dodao da je važno podržati Ukrajince kako bi nastavili da odbijaju Rusiju u Crnom moru i da bi mogli da se izbore sa ogromnim izazovima u vazduhu koje Rusija stvara. 

"I, naravno, da podržavamo Ukrajince obučavajući njihovu vojsku. Želimo da Ukrajinu u budućnosti stavimo u najjaču poziciju", rekao je Lami. 

Tajms podseća da je Zelenski u nedelju ponovo pozvao Zapad da dozvoli Ukrajini upotrebu oružja dugog dometa na teritoriji Rusije.

„Ovaj teror se može zaustaviti. Ali da bi se to zaustavilo, mora se prevazići strah od donošenja čvrstih, objektivno neophodnih odluka. Samo odlučnost može doneti pravedan kraj ovog rata. Odlučnost je ta koja najefikasnije štiti od terora", poručio je Zelenski.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija