• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.09.2024

13:40

Drama! Svet je upravo stao! Kakvu zver su to ispalili Huti?! Pogodila centar Izraela, 20 moćnih raketa joj ništa nije moglo!

Reuters/X printscreen

Vesti

Drama! Svet je upravo stao! Kakvu zver su to ispalili Huti?! Pogodila centar Izraela, 20 moćnih raketa joj ništa nije moglo!

Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je jemenske Hute da će "skupo platiti" napad na centralni Izrael proteklog vikenda.

Napad, u kojem je pogođeno nenaseljeno područje, prvi je put da je projektil koji su ispalili Huti stigao tako daleko, otprilike 2.000 kilometara od Jemena.

Izraelska vojska je saopštila da ispituju kako je projektil mogao da stigne do centralnog dela zemlje, a da ga protivvazdušna odbrana ne presretne.

Huti su rekli da je operacija uključivala "novi tip hipersonične rakete", što bi moglo da objasni zašto su izraelski napori da obori oružje bili neuspešni. 

Portparol Huta takođe je upozorio na nove napade uoči godišnjice početka rata u Pojasu Gaze.

List "Vašington post" preneo je, pozivajući se na Izraelske odbrambene snage (IDF), da je zemlja-zemlja projektil pogodio pokretne stepenice na železničkoj stanici u gradu Modin u centralnom Izraelu.

IDF je saopštila da se raketa verovatno "raspala u vazduhu", ali nije navela da li su za to odgovorni projektili presretači.

Jemenski projektil stigao je do Izraela nakon što "20 projektila nije uspelo da ga presretne", naveo je predstavnik Huta, Nasrudin Amer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija