• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.09.2024

12:10

Šok! Alarmantno saznanje ruske SVR o planovima Amerike i Ukrajine! Ovakav potez će imati nesagledive posledice, ako pokušaju...

Reuters

Vesti

Šok! Alarmantno saznanje ruske SVR o planovima Amerike i Ukrajine! Ovakav potez će imati nesagledive posledice, ako pokušaju...

Podeli vest

Ukrajina namerava da iscenira ruski raketni napad na dečiju ustanovu na teritoriji pod kontrolom Kijeva - bolnicu ili vrtić, saopštila je ruska Spoljno-obaveštajna služba (SVR).

- Prema informacijama koje je dobila SVR, rukovodstvo specijalnih službi i vojna komanda kijevskog režima, na podsticaj pokrovitelja iz Sjedinjenih Država, rade na scenariju još jedne nehumane provokacije. Nameravaju da isceniraju ruski raketni napad na dečiju ustanovu na teritoriji pod kontrolom Kijeva - bolnicu ili vrtić - sa velikim brojem žrtava. Predviđena je velika medijska pokrivenost ove tragedije, uz učešće vodećih međunarodnih medija - saopštila je Spoljno-obaveštajna služba.

Rukovodstvo Ukrajine se nada da će na taj način podići moral Oružanih snaga Ukrajine, opravdati ukidanje ograničenja Zapada na upotrebu raketa duboko na teritoriji Rusije i dobiti podršku zemalja Globalnog juga, ističe agencija.

Istovremeno, Sjedinjene Države planiraju da iskoriste ovu provokaciju kako bi povećale pritisak na Iran i Severnu Koreju – inscenirani udar će biti „izveden“ navodno njihovim projektilima.

Američki državni sekretar Entoni Blinken već je pozvao zemlje EU da uvedu nove sankcije Teheranu i Pjongjangu zbog isporuka oružja ruskoj strani, podsetili su u SVR.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija