• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

17.09.2024

19:30 >> 19:08

Saradnici Džefrija Epstejna potvrđena optužnica! Maskvel ostaje u zatvoru zbog regrutovanja maloletnica!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Saradnici Džefrija Epstejna potvrđena optužnica! Maskvel ostaje u zatvoru zbog regrutovanja maloletnica!

Podeli vest

Apelacioni sud u Njujorku danas je potvrdio presudu Britanki Gilejn Maksvel za pomoć pokojnom finansijeru Džefriju Epstinu u slučaju vezanom za seksualno zlostavljanje maloletnica.

Ova odluka znači da će Maksvel ostati u zatvoru na Floridi, gde služi 20-godišnju kaznu, a njen advokat je poručio da će uložiti žalbu na ovu odluku Vrhovnom sudu SAD, prenosi Rojters.

Maksvel, (62), osuđena je u decembru 2021. po pet tačaka optužnice za regrutaciju četiri maloletne devojčice, koje je njen bivši partner Epstin zlostavljao između 1994. i 2004. godine.

Tročlano sudsko veće odbacilo je tvrdnju Maksvel da je sporazum sa vlastima na Floridi iz 2007. o tome da ne može da bude krivično gonjena u toj saveznoj državi, štiti od optužbi u Njujorku, gde je postupak protiv nje pokrenut 2020.

Veće je takođe odbacilo navode da je suđenje neispravno, jer jedan porotnik nije otkrio da je bio seksualno zlostavljan kao dete i da je kazna preduga.

Sudija Hose Kabranes je naveo procenu prvostepenog sudije da kazna odražava njenu ''ključnu ulogu u omogućavanju zlostavljanja maloletnih devojčica nizom obmanjujućih taktika“ i ''značajnu i trajnu štetu koju je nanela“.

Epstin je izvršio samoubistvo u 66. godini 2019. godine u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu, pet nedelja nakon što je uhapšen i optužen za trgovinu ljudima, a u centru slučaja našao se i britanski princ Endru, kao i nekadašnji generalni direktor Barklija Džes Stejli.

Epstin je 2008. godine odslužio 13 meseci zatvorske kazne, a od njegove smrti su osobe koje je zlostavljao dobile kompenzaciju od njegove imovine, kao i od banaka JPMorgan Chase i Deutsche, koje su optužile za rukovanje transakcijama koje su finansirale njegovo kriminalno ponašanje.

Maksvel služi 20-godišnju kaznu u zatvoru sa minimalnim obezbeđenjem u Talahasiju, na Floridi, a na uslovnu kaznu će moći da bude puštena 2037. godine.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Amerika više ne može tehnološki da parira zemljama istoka! Narod u zapadnoj Evropi počinje da se osvešćuje! (VIDEO)
Live TV

Amerika više ne može tehnološki da parira zemljama istoka! Narod u zapadnoj Evropi počinje da se osvešćuje! (VIDEO)

Stotine pripadnika libanske militantne grupe Hezbolah koju podržava Iran povređeno je u utorak u napadu na pejdžere članova ove grupe, rekao je libanski bezbednosni izvor za strane medije. Ovaj događaj, ali i mogući frontalni sukob Rusije i NATO pakta, komentarisali su bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i potpredsednica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta tokom svog gostovanja u "Otvorenom studiju".

17.09.2024

19:58

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija