• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.09.2024

23:09

(UŽIVO) Rusija opkolila Selidovo! Udar kreće sa tri strane, situacija je kritična! Pada odbrana i Pokrovska, urušava se front u DNR!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Rusija opkolila Selidovo! Udar kreće sa tri strane, situacija je kritična! Pada odbrana i Pokrovska, urušava se front u DNR!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 496. dan.

Nemoguća misija! Ako hoće da spase Kijevu Zapad mora Ukrajini poslati najmanje 3.000 tenkova!

Uskoro u Ugljedaru!

Ruske trupe su već na udaljenosti od nekoliko kilometara od Pokrovska, rekao je na Prvom kanalu savetnik šefa DNR Igor Kimakovski .

- Mi se zapravo približavamo Mirnogradu, a do Pokrovska je ostalo još samo nekoliko kilometara, jer naši momci, Deergešnici, izviđači, kažu da već, kako kažu, lutaju pored ovog naselja - rekao je on.

Prema rečima Kimakovskog, posle nedavnog pregrupisavanja, tokom kojeg je nastavljen ozbiljan vatreni kontakt ruskih jedinica, odbrana neprijatelja puca.

Prošle nedelje je savetnik šefa DNR izvestio da je ruska vojska prekinula železničku komunikaciju ukrajinskih trupa sa Pokrovskom i da je sada nemoguće prevoziti osoblje i municiju tamo železnicom.
 

(VIDEO) Rusi ušli u Ugljedar! Usledile krvave borbe na ulicama grada!

Stravični izveštaj iz Kurska

Gubici Oružanih snaga Ukrajine na pravcu Kursk dnevno iznosili su preko 340 vojnika i 12 borbenih oklopnih vozila, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Tokom dana gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su više od 340 pripadnika vojske i 12 borbenih oklopnih vozila, kao i četiri artiljerijska oruđa i 11 vozila - navodi se u izveštaju.

Ukupno, tokom borbi na Kurskom pravcu, neprijatelj je izgubio više od 17.400 vojnika, 130 tenkova, 62 borbena vozila pešadije, 95 oklopnih transportera, 824 borbena oklopna vozila, 525 automobila, 142 artiljerijska oruđa, 31 višecevni raketni sistem. lansera, uključujući osam HIMARS-a i šest MLRS proizvedenih u SAD , osam lansera protivvazdušnih raketnih sistema, pet transportnih vozila za punjenje, 35 stanica za elektronsko ratovanje, osam protivbaterijskih radara, dva radara za PVO, 18 jedinica inžinjerije i dr. opreme, od čega 11 inžinjerijskih vozila za čišćenje, jedna instalacija za uklanjanje projektila -77, kao i oklopno vozilo za popravku i spasavanje.

(VIDEO) Šok na frontu! Razoren jedan od Putinovih najmoćnijih sistema! Rusi gledaju u neverici, ostao samo prah i pepeo!

Raketna opasnost u Kursku

U regionu Kursk ponovo je proglašena raketna pretnja, rekao je guverner Aleksej Smirnov na svom Telegram kanalu .

Pretnja raketom je u četvrtak izrečena po šesti put. Poslednji put kada je raketna pretnja u Kurskoj oblasti proglašena u 16.22 po moskovskom vremenu, otkazana je u 18.13 po moskovskom vremenu.

- Kursk region: Ako ste kod kuće, morate se skloniti u prostorije bez prozora sa čvrstim zidovima: u hodniku, kupatilu, ostavu, idite u najbližu zgradu ili odgovarajuće sklonište! - napisao je šef regiona.

Svet ovo mora da čuje! Ruska tajna služba potvrdila Putinove reči: Našli smo nove informacije, svi su umešani...

 

Ruska vojska opkolila Selidovo

Ruska vojska je sa tri strane opkolila grad Selidovo, izjavio je savetnik lidera DNR, Igor Kimakovski.

 

 

(MAPA) Ukrajina nokautirana! Rusija slavi, pao je i ovaj grad! Putinova vojska pregazila stratešku tačku u DNR: Moskva juri da zauzme celu oblast!

 

Bajden odobrio dodatnu vojnu pomoć Ukrajini

Američki predsednik Džozef Bajden odobrio je slanje Kijevu navođenih granata „JSOW“ i proširenje obuke za ukrajinske pilote borbenih aviona F-16. Bajden je naložio Pentagonu da Ukrajini dodeli sva sredstva u iznosu od 5,5 milijardi dolara pre isteka njegovog mandata. Takođe, Pentagon će poslati dodatnu bateriju PVO sistema „Patriot“ i pripadajuće rakete. Američki predsednik će u oktobru u Nemačkoj održati sastanak lidera država koje čine kontakt-grupu za Ukrajinu radi koordinisanja napora više od 50 zemalja koje podržavaju Kijev.

 

Kamala i Bajden zabezeknuti onim što je Zelenski uradio! Doneo planove i pokazao svima, administracija i dalje u šoku!

 

Ukrajinska odbrana Pokrovska se urušava

Odbrana ukrajinskih snaga u Pokrovsku se ruši, a ruske trupe su na svega nekoliko kilometara od grada, izjavio je Igor Kimakovski, savetnik lidera DNR. Pokrovsk predstavlja važnu stratešku tačku za snabdevanje ukrajinske vojske.

 

 

Ovaj "general" će sada istresti sav svoj gnev na Ukrajinu! Rusi sve spremili za nadolazeću katastrofu, Kijev ostavljen na milost i nemilost...

 

Najvažnije iz najnovijeg brifinga ruskog Ministarstva odbrane

Ministarstvo je zvanično saopštilo da je oslobođeno naselje Ukrajinsk u DNR;

Ruske snage izvele su napade na ukrajinske energetske objekte, koji obezbeđuju rad preduzeća odbrambenog kompleksa Ukrajine;

Ukrajinska vojska je tokom prethodnog dana izgubila gotovo 2.280 vojnika;

Grupa snaga „Zapad“ tokom prethodnog dana odbila je kontranapad Oružanih snaga Ukrajine, protivnik je izgubio gotovo 435 vojnika;

Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 235 vojnika i borbeno vozilo sistema „grad“ u zoni odgovornosti grupe „Sever“;

PVO sredstva su tokom prethodnog dana oborila navođenu raketu „neptun“, 3 avionske bombe „hamer“, 5 granata „hajmars“, kao i 45 ukrajinskih dronova;

Grupa snaga „Jug“ poboljšala je položaj duž linije fronta, protivnik je izgubio gotovo 750 vojnika;

Grupa snaga „Istok“ poboljšala je položaj duž linije fronta, protivnik je izgubio gotovo 130 vojnika;

Oružane snage Ukrajine izgubile su tokom prethodnog dana gotovo 670 vojnika u zoni odgovornosti grupe snaga „Centar“.

 

"Srbi i mi čekamo...! Zaharova zagrmela zbog Srbije, tuče rafalnom paljbom po EU! Da li Borelj sme da odgovori na sve ovo?!

 

Zelenski će morati da kapitulira, tvrdi komandant „Ahmata“

Vladimir Zelenski će morati da potpiše bezuslovnu kapitulaciju, izjavio je komandant specijalne jedinice „Ahmat“ Apti Alaudinov. On je na svom Telegram kanalu naveo da se ukrajinska vojska nalazi u veoma teškom položaju na različitim delovima fronta u DNR i da je prinuđena na povlačenje.

 

Frontovski rat! NATO sprema evakuaciju ranjenika iz Rusije! Najnoviji potez Alijanse izazvao strah i paniku u celom svetu!

 

PVO oborila osam ukrajinskih dronova iznad Rusije

Protivvazdušna odbrana oborila je sedam ukrajinskih dronova iznad Belgorodske, Kurske i Brjanske oblasti, kao i jedan iznad Orlovske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Strava i užas! Ukrajina već odlučila šta će uraditi Putinu! Naredne godine kreće nešto stravično, Moskva neće sedeti skrštenih ruku!

 

Eksplozije u Hmeljnickoj oblasti

Ukrajinski mediji javljaju da je više eksplozija odjeknulo u gradu Starokonstantinov u Hmeljnickoj oblasti, gde se nalazi vojni aerodrom.

 

Ameriko, spremi se! Putin prelomio na tajnim pregovorima! Stiže moćno oružje kojim će Huti potopiti flotu SAD?!

 

Ukrajinske snage u Ugljedaru u informativnom vakuumu

Ukrajinski vojnici pokušavaju da zadrže Ugljedar, ali se nalaze u informativnom vakuumu i ne znaju šta se događa čak i u njihovoj neposrednoj blizini, rekao je ruski oficir koji učestvuje u oslobađanju grada.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska ima dobro opremljene punktove po celom gradu, na svakom od njih je po desetak vojnika kojima je potrebno samo nekoliko minuta da otkriju rusku tehniku.

Ruske snage detektuju i uništavaju te punktove.

 

Hitno! Putin upravo saopštio kada će sve spaliti najmoćnijim oružjem! Čovečanstvo nije spremno za ovo, Rusija neće imati milosti!

 

Zapadni saveznici Ukrajine gotovo su iscrpeli svoje zalihe oružja zbog dugotrajnih isporuka za Oružane snage Ukrajine, piše The Times.

- Mislim da je većina zapadnih zemalja dala većinu svojih resurs - izjavio je zamenik državnog sekretara za odbranu Velike Britanije, Luk Polard.

Zapad je iscrpeo svoje zalihe tokom vojnog angažmana i sada mora razviti novu strategiju kako bi održao kontinuitet snabdevanja opremom.

Izvori iz ukrajinskog Ministarstva odbrane ranije su izrazili zabrinutost da Velika Britanija više nema šta da ponudi.

Ove tvrdnje mogu biti preuveličane, jer je predsednik Bajden danas najavio novi paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od 375 miliona dolara, koji uključuje kasetne bombe, municiju za HIMARS i artiljeriju, kao i rakete Javelin.

 

(VIDEO) Svet se zaledio! Udarno obraćanje Zelenskog: Putin je odlučio, posledice će biti katastrofalne...

 

Oficir Oružanih snaga Ukrajine izneo je alarmantne tvrdnje o kritičnoj situaciji na Donbasu, gde se ruska vojska kreće ka Pokrovsku i Ugledaru.

- Ako naše rukovodstvo u skorije vreme ne preduzme mere i ne dovede rezerve na ova područja, situacija će postati veoma loša, jer protivnik ima stostruku prednost u ljudstvu, municiji i dronovima - izjavio je oficir štaba 3. bataljona 68. odvojene lovačke brigade „Bokser“ koji se nalazi na pokrovskom pravcu.

Oružanim snagama Ukrajine na Donbasu kritično nedostaju ljudi i municija. Prema njegovom mišljenju, ako se situacija s rezervama ne promeni, ruske snage bi mogle izaći na granice DNR.

SAD „nisu impresionirane“ „planom pobede“ Ukrajine uoči sastanka Bajden-Zelenski, piše The Wall Street Journal.

Administracija predsednika Bajdena zabrinuta je da plan Kijeva za pobedu u ratu protiv Rusije nema sveobuhvatnu strategiju i predstavlja samo „prepakovan zahtev“ za dodatnim naoružanjem i ukidanjem ograničenja na rakete dugog dometa.

Zelenski je mesecima nazivaо ovaj plan osnovom za pobedu nad Rusijom, a u četvrtak namerava da detalje predstavi Bajdenu na sastanku u Beloj kući.

Visoki američki i evropski zvaničnici koji su upoznati s nacrtom plana smatraju da dokument ne nudi jasan put do pobede Ukrajine, naročito u svetlu kontinuiranog napredovanja ruske vojske na bojnom polju.

 

(VIDEO) Šok! Zelenski ovo nije smeo da uradi! Amerikaci užasnuti potezom ukrajinskog predsednika: Najgora moguća odluka...

 

SAD i Ukrajina su se nadale jedinstvu u izboru daljeg puta, ali sada su se našle na prelomnoj tački vojnog sukoba bez zajedničke vizije.

Iza zatvorenih vrata, Zelenski iznosi maksimalistički predlog u nadi da će SAD i njihovi saveznici pružiti Ukrajini sve što traži.

Trenutno stanje ukrajinskih okvira razočaralo je visoke Bajdenove savetnike, koji su se nadali konkretnim predlozima koje bi administracija mogla podržati, s obzirom na to da je do isteka njenog mandata ostalo samo četiri meseca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hitno! Putin upravo saopštio kada će sve spaliti najmoćnijim oružjem! Čovečanstvo nije spremno za ovo, Rusija neće imati milosti!
TEŠKA SITUACIJA

Hitno! Putin upravo saopštio kada će sve spaliti najmoćnijim oružjem! Čovečanstvo nije spremno za ovo, Rusija neće imati milosti!

Nuklearna trijada (nuklearno strateško oružje na kopnu, moru i u vazduhu) ostaje najvažnija garancija bezbednosti države i građana, kao i instrument za održavanje strateškog pariteta i ravnoteže snaga u svetu, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin, predsedavajući sastankom Saveta bezbednosti Ruske Federacije o nuklearnom odvraćanju na kome je predstavio detalje dopunjene ruske nuklearne doktrine.

26.09.2024

06:15

sledeća vest

Vesti

TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)
Live TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)

Zelenski je rekao da smo sve bliži kraju rata, da smo bliži nego što mislimo. Zapad svesrdno pomaže Ukrajinu, svestan ogromne zarade od ovog sukoba. O ratu u Ukrajini, ali i mogućnostima proširenja sukoba u emisiji "Info jutro" govorili su Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta i pukovnik prof. dr Velibor Stević.

26.09.2024

13:08

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)
Live TV

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca za teško ubistvo devojčice Danke Ilić. Ivana Ilić, majka devojčice, rekla je da veruje da su tužilaštvo i politicija radili svoj posao kako treba. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su naordni poslanik i privatni detektiv Uglješa Grgur i advokat Nemanja Todorović.

26.09.2024

12:35

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)
Live TV

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)

U Višem sudu u Beogradu održano je ročište po tužbi brata predsednika Vučića, Andreja Vučića, protiv medija Junajteg grupe u vlasništvu Dragana Šolaka. Povod za tužbu je kolumna na portalu Nove S. U pomenutoj kolumni spomenuto je da je Andrej Vučić "proslavio prvu milijardu", a autorka se poziva na kriminalni klan blizak bivšem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Andrej Vučić rekao je da će, ako presuda bude u njegovu korist, novac koji dobije dati u humanitarne svrhe. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Nevena Đurić, potpredsednica Glavnog odbora SNS-a Nevena Đurić.

26.09.2024

10:21

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)
Live TV

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)

Milošević je kriv za rat u Bosni tokom devedesetih godina- rekao je Džozef Bajden, zaboravljajući svoju odgovornost za te iste ratove. Za svoj zločin, Bajden nikada nije odgovarao. U tom obraćanju spomenuo je i rat u Ukrajini ističući da Amerika ne sme da napusti Ukrajinu u ratu sa Rusijom. O porukama koje predsednik Srbije poslao u Njujorku, u emsiji "Info jutro" govorili su narodna poslanica Danijela Vujičić i Bratislav Jugović, član GO SNS.

26.09.2024

09:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30