• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.10.2024

06:40

Neočekivan akcija! Na njih je i Bog zaboravio! Rusi se nakon dva meseca pojavili iz "otpisanih" kotlova i iznenadili sve, prošli su kroz nezamisliv pakao!

Shutterstock/Printskrin

Vesti

Neočekivan akcija! Na njih je i Bog zaboravio! Rusi se nakon dva meseca pojavili iz "otpisanih" kotlova i iznenadili sve, prošli su kroz nezamisliv pakao!

Podeli vest

Ruski vojnici proveli su dva meseca duboko u pozadini ukrajinske vojske nakon napada Oružanih snaga Ukrajine (OSU) na Kursku oblast u avgustu, a potom su uspeli da se izvuku, izjavio je za RIA Novosti vojnik Maksim Andrejev.

- Čuli smo zvuke neprijateljske tehnike. Shvatili smo da se približavaju granici. Tada je starešina dao komandu 'u borbu' i da se rasporedimo na svoje pozicije. Ceo dan smo sedeli i čekali, slušali neprijateljsku tehniku. Bili smo spremni na to da neprijateljski vojnici svakog trenutka započnu napad - rekao je Andrejev.

Posle izvesnog vremena Andrejevom odredu je javljeno da su OSU probile liniju odbrane susednog voda. Sledećeg dana starešina je okupio borce i rekao da moraju da izađu iz okruženja.

Nakon nekoliko dana, vojnici su odlučili da se podele u manje grupe i krenu kroz šume i polja prema ruskim položajima. Andrejev, zajedno sa jednim narednikom i još trojicom saboraca, započeo je svoj opasan put, već se nalazeći duboko u neprijateljskoj pozadini.

- Stigli smo do reke, preplivali smo je noseći pancire i automatske puške. Jedan od nas je izgubio telefon u reci. Nakon nekoliko sati odmora, nastavili smo dalje - prisetio se Andrejev.

Ruski vojnici su se povremeno nalazili toliko blizu pripadnika OSU da su mogli da razaznaju o čemu razgovaraju. Više od dva meseca skrivali su se po šumama i selima. Mirovni stanovnici, koji su se zatekli na teritoriji pod kontrolom protivnika, pomagali su ruskim vojnicima, donosili im vodu i hranu, te ih obaveštavali o položajima ukrajinskih snaga.

- Sreli smo lokalnog čoveka po imenu čika Saša. Pitali smo ga šta se dešava. On je rekao da su Ukrajinci dolazili u selo, ali da je u njegovoj ulici relativno mirno, te da ih tu retko viđaju. Ponudio nam je da se sakrijemo kod njega - seća se Andrejev.

Iz okruženja ruske vojnike je izvukla grupa „Sever“, koja je probila neprijateljske linije. Vojnici su dobili svu potrebnu pomoć na licu mesta, a zatim su evakuisani u pozadinu.

Ruske snage nastavljaju da uništavaju neprijateljsku grupaciju koja je prodrla u Kursku oblast. Poslednjih dana jedinice grupe „Sever“ nastavljaju ofanzivu i nanose gubitke ukrajinskim snagama, razbijajući formacije osam ukrajinskih brigada u područjima Ljubimovke, Sverdljikova, Male Loknje, Novog Puta i Plehova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija