• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.10.2024

05:25

Hitno! Strani plaćenici beže sa fronta! Tražili evakuaciju iz ključnog grada: Rusi pokrenuli sveopštu ofanzivu na Časov Jar!

Reuters

Vesti

Hitno! Strani plaćenici beže sa fronta! Tražili evakuaciju iz ključnog grada: Rusi pokrenuli sveopštu ofanzivu na Časov Jar!

Podeli vest

Latinoamerički plaćenici, koje je Kijev prebacio da brane Časov Jar, traže evakuaciju, prenose borci ruske vojne grupacije "Jug", pozivajući se na radio-presretanja, saznaje RIA Novosti.

- Mnogo puta smo presreli njihove molbe za evakuaciju. Poznato je da među njima ma ranjenih -izjavio je jedan ruski vojnik.

Borci grupacije "Jug" ranije su RIA Novosti dostavili snimke presretnutih radio-razgovora plaćenika iz Kolumbije.

- Ova dosadna artiljerija nikako da stane — granate, RPG-ovi, minobacači... Nisam mogao spavati cele noći. Još me boli noga, kao da je hoće odvojiti. Nismo u stanju da uništimo ovu zgradu. Sve smo to videli, ali smo svi ozbiljno istrošeni. Istrošeni i užasno nam je hladno. Hladno nam je. Na kraju smo snaga. Potrebna nam je podrška. Podrška ljudstva i evakuacija ovog ranjenog - rekao je jedan od plaćenika u radio-presretanju.

Ranije je jedan vojnik grupacije "Jug" izjavio za RIA Novosti da je kolumbijski plaćenik Galindes Guamanga Džejms Arbej, koji se borio na strani OSU, likvidiran od strane ruskih snaga kod Časova Jara, grada u Donbasu gde se vode intenzivne borbe.

Časov Jar je grad u Donjeckoj Narodnoj Republici sa velikim operativno-strateškim značajem. Nalazi se na dominantnoj uzvišici koja otvara put ka najvećoj aglomeraciji u DNR koja je još pod kontrolom OSU — Slavjansko-Kramatorskoj, kao i ka Konstantinovki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija