• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.10.2024

06:40

Gotovo! Podneo je ostavku! Strašan skandal trese Ukrajinu: Narod poludeo nakon šokantnih vesti o zvaničnicima!

Twitter Leandro Romão @leandroOnX

Vesti

Gotovo! Podneo je ostavku! Strašan skandal trese Ukrajinu: Narod poludeo nakon šokantnih vesti o zvaničnicima!

Podeli vest

Glavni ukrajinski državni tužilac Andrij Kostin objavio je svoju ostavku nakon skandala u kojem su desetine lokalnih zvaničnika navodno zloupotrebile svoj položaj kako bi dobili status invalida i izbegli regrutaciju u vojsku.

Ostavka je usledila nakon sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, na kojem su razmatrane mere za sprečavanje korupcije i zatvaranje "rupa" u zakonu koje su korišćene za izbegavanje vojne službe.

Kostinova kancelarija nedavno se našla u centru optužbi protiv više desetina lokalnih zvaničnika, uključujući tužioce, za zloupotrebu položaja u cilju dobijanja statusa invalida. "Glavni tužilac mora preuzeti političku odgovornost za situaciju u pravosudnim organima Ukrajine", napisao je predsednik Volodimir Zelenski u oštrom komentaru objavljenom na društvenim mrežama nakon sastanka Saveta.

Nekoliko minuta kasnije usledila je Kostinova objava o ostavci. Bivši glavni tužilac nazvao je situaciju sa lažnim dijagnozama invaliditeta "nemoralnom" i složio se sa Zelenskim da mora snositi ličnu odgovornost.

- U ovoj situaciji smatram da je ispravno da podnesem ostavku - rekao je Kostin.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija