• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.10.2024

22:43

Pakao sa neba! Rusi bacili sve što imaju na Ukrajinu! Zelenski zvao Papu, traži hitnu pomoć! EU pripremila novi udar na Moskvu!

Tanjug/AP

Vesti

Pakao sa neba! Rusi bacili sve što imaju na Ukrajinu! Zelenski zvao Papu, traži hitnu pomoć! EU pripremila novi udar na Moskvu!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 972. dan.

Kijev vrši čistku u institucijama! Jeziva tajna je isplivala na površinu!

Uništena četiri Starlinka

Jedinice grupe trupa Zapad uništile su četiri satelitske komunikacione stanice Starlink i 10 kontrolnih tačaka za bespilotne letelice, izjavio je za RIA Novosti Ivan Bigma, šef pres centra grupe Zapad.

- U protekla 24 sata, neprijateljski gubici su iznosili do 350 militanata, dva vozila i četiri Starlink satelitske komunikacione stanice - rekao je Bigma.

Takođe, prema njegovim rečima, sistemi PVO grupe Zapad oborili su u vazduhu četiri bespilotne letelice. Pored toga, 10 kontrolnih tačaka bespilotnih letelica je uništeno lutajućim municijom.

(VIDEO) Nemaju gde! Ruski dronovi ubrzanom akcijom opkolili ukrajinski borbeni odred!

Sprečen raketni napad u Kursku

Guverner Kurske oblasti Aleksej Smirnov izvestio je u Telegram kanalu o još dve ukrajinske rakete oborene u regionu .

Ranije u utorak, Smirnov je izvestio da su oborene dve ukrajinske rakete i tri bespilotne letelice tipa aviona.

- Još dve ukrajinske rakete su uništene na nebu Kurske oblasti. Hvala lovcima PVO - napisao je Smirnov.

Izbila pobuna u ukrajinskoj vojsci! Odbijaju naređenja i napuštaju položaje!

Oboreni dronovi u Kursku

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su dva ukrajinska drona iznad Belgorodske i Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane .

- 22. oktobra, od 16.30 do 17.00 časova po moskovskom vremenu, zaustavljen je još jedan pokušaj kijevskog režima da izvede terorističke napade na objekte na teritoriji Ruske Federacije pomoću dežurnih PVO sistema nad teritorijama Belgorodske i Kurske oblasti - kaže se u poruci.

Rat svih ratova u Ukrajini! Posle Kimove, dolazi i ova vojska?! Mask poslao zastrašujuće upozorenje: Situacija se zaoštrava, odgovor je stigao...

Rusija poboljšala obuku specijalaca

Specijalisti grupe za traganje i spasavanje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na helikopteru Mi-8PSG pratili su posade vojne avijacije na helikopterima Ka-52, Mi-28, Mi-35 u Kurskoj oblasti. Ovo je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, objavljujući i video snimak rada grupe.

Ministarstvo odbrane je pojasnilo da grupa za traganje i spasavanje uključuje grupu za vatrogasnu podršku , kao i medicinski radnik. Mi-8 je sposoban da prevozi ljudstvo i teret na udaljenosti većoj od 1.000 kilometara. Razvijen pod vođstvom Mihaila Mila 1960-ih.

 

Izveštaj Ministarstva odbrane o borbama na kurskom pravcu

Grupa „Sever“ odbila je dva kontranapada ukrajinskih snaga u pograničnom delu Kurske oblasti, neprijatelj je izgubio do 70 vojnika, četiri su se predala.

U borbama je uništen jedan tenk i tri borbena vozila „bredli“ američke proizvodnje.
Ruske jedinice nastavile su ofanzivna dejstva i nanele poraz formacijama desetak ukrajinskih brigada.

Tokom protekla 24 časa, na kurskom pravcu poginulo je i ranjeno više od 340 ukrajinskih vojnika, a uništeno tri tenka, pet borbenih vozila pešadije, pet oklopnih vozila i pet artiljerijskih oruđa, 11 automobila i dve stanice za radioelektronsko ratovanje. Šest ukrajinskih vojnika se predalo.
 

Najnoviji brifing ruskog Ministarstva odbrane:


Grupa snaga „Jug“ je u poslednja 24 sata odbila dva kontranapada ukrajinske vojske a protivnik je izgubio 900 vojnika;
PVO je oborila četiri projektila „hajmars“ i 77 dronova;
Grupa „Istok“ je poboljšala taktički položaj, dok su ukrajinske snage izgubile do 110 vojnika;
Ukrajinske snage su za poslednja 24 sata u zoni odgovornosti grupe „Zapad“ izgubile 470 vojnika i tri skladišta s municijom;
Grupa „Centar“ je u istom periodu nanela poraz pripadnicima četiri ukrajinske brigade, odbila devet kontranapada, protivnik je izgubio do 430 vojnika;
Ruska vojska je nanela poraz ukrajinskim jedinicama i tehnici u 142 rejona;
Oružane snage Ukrajine su izgubile do 80 vojnika u zoni delovanja grupe „Sever“;
Ukrajinske snage su izgubile 50 vojnika i radar u zoni delovanja grupe „Dnjepar“
U DNR je oslobođeno još jedno mesto – Novosadovo.
 

Sve će biti odlučeno u naredna tri dana! Počeo istorijski samit BRIKS-a: Očekuje se potpisivanje sporazuma koji će zatresti planetu!

 

G7 planira nastavak zamrzavanja ruske imovine

Zemlje G7 planiraju da nastave sa zamrzavanjem ruske imovine i nakon završetka sukoba u Ukrajini, piše japanski list „Nikei“.

Prema izvorima lista, G7 planira da zadrži zamrzavanje ruske imovine čak i posle faktičkog okončanja sukoba u Ukrajini, dok Rusija ne isplati odštetu Ukrajini.

Očekuje se da će odgovarajuća formulacija biti uključena u zajedničku izjavu lidera G7 o ovoj temi, koja bi mogla biti usvojena već ovog meseca. Takođe, izjava će sadržati i garanciju da će Ukrajina dobiti kredit od 50 milijardi dolara iz ruskih zamrznutih sredstava.

 

Koga je to Kim poslao u Ukrajinu?! Rešio da Putinu donese pobedu! Najelitnije snage upućene na front: Vrhunski su obučeni, sa najboljom opremom...

 

Napadi dronovima na Energodar

Ukrajinska vojska napada Energodar dronovima, saopštio je guverner Zaporoške oblasti Evgenije Balicki. Prema preliminarnim informacijama, u napadu je poginula jedna osoba.

„Kijevski teroristi pomoću bespilotnih letelica napadaju infrastrukturu grada Energodara i područje u blizini Zaporoške nuklearne elektrane. U gradu nema struje. Preliminarno, jedan poginuli. Molim stanovnike Energodara da ostanu mirni, odu u skloništa i ne izlaze dok se situacija ne stabilizuje. Radi protivvazdušna odbrana“, napisao je Balicki na svom Telegram kanalu.

Direktor za komunikacije Zaporoške nuklearne elektrane, Evgenija Jašina, saopštila je da se tokom napada u Energodaru zapalila cisterna sa gorivom.

 

Hitno! Stravične vesti iz Francuske o Ukrajini! Svet na nogama, ovo će sada biti raspoređeno i upereno ka Rusiji?!

 

Ruski udar "šahedima" širom Ukrajine

Rusija je lansirala veći broj jurišnih dronova koji trenutno lete iznad teritorije Ukrajine, saopštilo je Vazduhoplovsto oružanih snaga.

Prve poruka o pretnji upotrebom bespilotnih letelica upućene su za Harkovsku oblasti, a za nekoliko minuta i za Sumsk.

Vazduhoplovstvo je je potom javilo da bespilotne letelice lete u jugoistočnom delu Dnjepropetrovske oblasti, u pravcu severa.

 

(MAPA) Putin odlučio! Počela velika operacija opkoljavanja! Ovaj grad je prvi na udaru, trupama Zelenskog ostavljene dve teške opcije!

 

Zelenski: Treba nam pomoć pape za oslobađanje ukrajinskih zatvorenika

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zatražio je pomoć od pape Franje za oslobađanje, kako je naveo, na hiljade ukrajinskih državljana zatočenih u Rusiji.

- Mučenje, poniženja i glad su ono što doživljavaju pripadnici našeg, ukrajinskog naroda u ruskim zatvorima i logorima. Uspeli smo da vratimo kući 3.767 Ukrajinaca. Skoro svima njima je bila potrebna dugotrajna nega i rehabilitacija - istakao je Zelenski.

Naveo je i da Moskva nastavlja da "nezakonito privodi još hiljade ukrajinskih građana", kao i da "nastavlja da prinudno premešta decu".

- Moramo učiniti sve što je moguće da oslobodimo svakog od njih. Računamo na pomoć Vatikana i svih naših partnera - zaključio je Zelenski. 

 

Katastrofa za Ukrajinu! Strani plaćenici se razbežali kao miševi! Rusi krenuli svim silama napred, nastupilo povlačenje "elitnih" vojnika!

 

Politiko: Nove sankcije EU Rusiji - zabrana izvoza energenata

Zemlje EU žele da ožive diskusije u januaru o tome kako da utiču na rusku ekonomiju.

Zabrana izvoza ruskih energenata postaće osnova 15. paketa sankcija zemalja Evropske unije (EU) protiv Ruske Federacije, saznaje Politiko.

U Evropi nameravaju da pojačaju ograničenja u snabdevanju zemalja članica EU ruskim gasom, kao i da uvedu nova ograničenja protiv ruske tankerske flote koja se bavi transportom energenata.

Prema izvorima Politiko, usvajanje novih antiruskih ekonomskih mera u Uniji evropskih država ne podržavaju predstavnici Mađarske, što znatno komplikuje situaciju. Takođe, zemlje članice EU su zabrinute zbog rasta izvoza ruskih energenata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija