• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.10.2024

23:00

Ludnica na frontu! Ukrajinac granatom gađao svog oficira! Rusi objavili šok detalje: Komandant došao na pozicije, a onda...

Reuters

Vesti

Ludnica na frontu! Ukrajinac granatom gađao svog oficira! Rusi objavili šok detalje: Komandant došao na pozicije, a onda...

Podeli vest

Zarobljeni ukrajinski vojnik Vladimir Gračev ispričao je za RIA Novosti kako je pijani vojnik OSU iz susednog voda bacio granatu na oficira.

- Komandir čete došao je do njihovih pozicija, nešto ih pitao, a jedan od vojnika bio je pijan. Komandir se malo odmakao, a vojnik je potom bacio granatu, skoro direktno na njega - rekao je Gračev.

Dodao je da su nakon incidenta vojnika koji je bacio granatu premlatili i odveli sa pozicija. 

Trenutno nije poznato da li je oficir preživeo napad.

Prema rečima Gračeva, vojnici OSU često kupuju domaći alkohol od lokalnog stanovništva.

Gračev, rođen 1982. godine u selu Solenoe, Zaporoška oblast, mobilisan je krajem oktobra 2023. godine, a poziv za mobilizaciju dobio je na radnom mestu od zaposlenih iz lokalnog vojnog regrutnog centra. Nakon obuke u Žitomirskoj oblasti, od februara do jula 2024. godine, bio je raspoređen na pozicijama u blizini granice sa Belgorodskom oblasti kao deo 142. brigade OSU.

U proleće ove godine, američki list Dejli bist pisao je o zloupotrebama alkohola i narkotika među ukrajinskim vojnicima, ističući da pod njihovim uticajem dolazi i do ubistava civila. List je naveo da mnogi vojnici OSU pate od fizičkih i psiholoških trauma, te se okreću alkoholu i zabranjenim supstancama, a neki čak konzumiraju alkohol na borbenim pozicijama. Jedan od vojnika izjavio je da oko 40% vojnika pije tokom službe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija