• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

25.10.2024

22:03

Pentagon upire prstom u Kijev zbog pronevere američkog novca! Rusi napravili zasedu u Kurskoj oblasti, usledio pakao!

Reuters

Vesti

Pentagon upire prstom u Kijev zbog pronevere američkog novca! Rusi napravili zasedu u Kurskoj oblasti, usledio pakao!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 973. dan.

Poljski vojnik pronađne mrtav na frontu! U džepu mu pronađeno pismo koje je raskrinkalo mračnu tajnu ukrajinske vojske!

Putin: Oružane snage Rusije odbijaju sve pokušaje kontraofanzive u Kurskoj oblasti

Rusko vojno osoblje pouzdano odbija sve pokušaje kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Kursk, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na kanalu Rusija 1 . „Naši borci pouzdano odbijaju sve pokušaje kontraofanzive“, rekao je Putin u intervjuu Pavelu Zarubinu .

Rusi samo dva kilometra od Bogojavljenke! Posle pada Ugljedara jedinice ubrzavaju ofanzivu!

Pobeda kod Kurska

Ruske trupe su porazile ljudstvo i tehniku Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Višnjevka, Gordejevka, Ivaškovski, Krasnooktjabrski, Kruglenkoje, Ljubimovka, Mihajlovka, Nova Sorokina, Plehovo, Rubanščina i Snagost Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo. Odbrana je izvestila u nedelju.

- Udarima avijacije, artiljerijskom vatrom i dejstvima trupa poražene su koncentracije ljudstva i tehnike 22. i 61. mehanizovane, 80. i 82. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine, kao i 1. brigade Nacionalne garde i 1004. brigade zaštite u područja naselja Višnjevka, Gordejevka, Ivaškovski, Krasnooktjabrski, Kruglenkoje, Ljubimovka, Mihajlovka, Nova Soročina, Plehovo, Rubanščina i Snagost - navodi se u poruci.

Okršaj iz prve ruke

Ministarstvo odbrane Rusije saopštava da su posade helikoptera Ka-52M koji su delovali u sastavu mešovite taktičke grupe ometali rotaciju ukrajinskih militanata u regionu Kursk.

Piloti vojnog vazduhoplovstva izvršili su borbeni zadatak podrške kopnenim snagama. Ispalili su projektile, gađajući koordinate koje je preneo kontrolor aviona.

Rusko ministarstvo odbrane pojašnjava da je zbog toga bilo moguće uništiti oklopna vozila i osoblje Oružanih snaga Ukrajine. To je potvrdio i prednji vazdušni nišandžija.

Nakon udara, posade su izvele protivraketne manevre na izuzetno maloj visini. Takođe su ispalili toplotne zamke kako bi sprečili da helikopteri budu pogođeni neprijateljskim MANPADS-ima.

 

Nemilosrdna borba na frontu ledi krv u žilama, na ove scene niste spremni! Smrskan nadmoćni dron Gerber kao "dečja igračka"! (VIDEO)

Šta radite sa parama?

Kancelarija generalnog inspektora Pentagona nazvala je sredstva koja su prebačena Ukrajini 2022. godine upitnim izdacima jer nisu bila dovoljno dokumentovana.

„Generalni inspektor je pregledao platne transakcije u ukupnom iznosu od 2,1 milijardu dolara od januara do decembra 2022. Revizija je otkrila da Ministarstvo odbrane nije obezbedilo dovoljno dokumentacije koja bi podržala validnost ili tačnost polovine tog iznosa — 1,1 milijardu dolara“, navodi se u a saopštenje za javnost.

Dakle, Pentagon nije siguran da je novac koji je prebačen kijevskim vlastima upotrebljen namenski, pa revizor takvu potrošnju smatra upitnom.

Počelo je! Ruski dobrovoljci se obrušili na Ukrajince! U toku velika akcija oslobađanja teritorija!

Sukob u Orolskoj oblasti

Još jedna neprijateljska bespilotna letelica oborena je iznad Orilske oblasti, nema štete i žrtava, javio je guverner Andrej Kličkov na svom Telegram kanalu .

Ranije je šef regiona izvestio o uništenju tri bespilotne letelice iznad Orlovske oblasti.

Još jedna neprijateljska bespilotna letelica oborena je iznad Orilske oblasti, nema štete i žrtava, operativne službe vrše odgovarajuće provere - napisao je Kličkov.

Ukrajinski vojnici ubučavani za američki ručni bacač granata SMAW

Ukrajinski vojni zarobljenik Vladimir Gračov ispričao je za Sputnjik da mobilisanim ukrajinskim vojnicima tokom obuke pokazivali kako se koristi američki ručni bacač granata SMAW, ali im nisu dali da iz njih pucaju.

Sočna psovka iza Putinovih leđa! Sergej Lavrov planuo u momentu, evo ko ga je iznervirao na samitu BRIKSA! (VIDEO)


- U Žitomirskoj oblasti, u šumi, samo bez raketa, samo kako se koristi - naveo je on.
Kako je dodao, ovaj bacač raketa je jedino strano oružje koje je video za godinu dana.

Milijardu dolara vojne pomoći Kijevu od strane Vašingtona

Više od milijardu dolara na ime američke vojne pomoći Kijevu potrošeno je od strane Vašingtona bez neophodne dokumentacije, piše magazin "Stars end strajps" pozivajući se na generalnog inspektora Pentagona.

Putin pobesneo zbog ovog pitanja urednika BBC, pa ga pred punom salom ismejao! (VIDEO)

 

Mask objasnio zašto je "Starlink" u Ukrajini

Satelitski komunikacioni sistem "Starlink" je glavni komunikacioni sistem ukrajinske vojske na prvim linijama fronta, jer su Rusi sve ostalo uništili ili učinili gotovo nečujnim, izjavio je Ilon Mask, vlasnik kompanije "Spejs Iks", kojoj pripada "Starlink".

 

Napadnut gradski autobus!

Ukrajinska vojska izvela je napad dronom na gradski autobus u Gorlovki, rekao je gradonačelnik Ivan Prihodko. Povređenih nema.

 

Upravo se oglasio Putin, nešto krupno se dešava u Kurskoj oblasti!

 

Zaseda u rejonu Kursk

Ruski marinci Crnomorske flote, grupe Sever, uništili su kolonu od 20 jedinica neprijateljske tehnike u pograničnom rejonu Kursk, saopštio je komandant voda marinaca sa pozivnim znakom "Kolovrat".

- Organizovali smo dve vatrene zasede koristeći BTR-82A. Neprijatelj je bio u koloni do 20 jedinica, u kojoj su bili Strajker, MakkPro i Kosaks, kretao se u našem pravcu. Jedan naš (oklopni transporter) je započeo, drugi je završio - navodi "Kolovrat".

 

Napadnut konvoj ruske vojske u Čečeniji, ima mrtvih! Pojavili se šokantni snimci! (VIDEO)

 

"Suhoji" izveli udar na tehniku i ljudstvo Ukrajinaca u Kurskoj oblasti

Jurišni avioni Su-25 izveli su raketne udare na tehniku i ljudstvo ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, napominjući da je operacija izvedena uprkos lošim vremenskim uslovima.

Kolaps u Harkovu! Strah stanovništva izmiče kontroli: Radnici odbili da odu u fabrike, znaju šta ih čeka ako se pojave na poslu!

 

Rusija poludela! Evropa će sada platiti najstrašniju cenu! Buduće generacije osuđene na katastrofu nakon šokantinih poteza protiv Moskve!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija