• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.10.2024

11:40

(VIDEO) Kakav šok za Kamalu! Muslimani stali uz Trampa, da li su izbori već rešeni?! Haris uzvratila "teškom artiljerijom": Pojavila se ona...

Tanjug/AP

Vesti

(VIDEO) Kakav šok za Kamalu! Muslimani stali uz Trampa, da li su izbori već rešeni?! Haris uzvratila "teškom artiljerijom": Pojavila se ona...

Podeli vest

Republikanski kandidat za predsednika Donald Tramp sastao se sa arapskim Amerikancima u Mičigenu, rekavši da oni mogu „preokrenuti izbore“.

Tramp je takođe obećao da će „udahnuti novi život u automobilsku industriju države“.

Uglavnom se držao svojih uobičajenih predizbornih obećanja o imigraciji, energetici i ekonomiji. Na sceni su mu se pridružili lideri arapsko-američke i muslimanske zajednice, uključujući gradonačelnika Dedborn Hajtsa, Bila Bazija.

- Podržavamo Trampa jer je obećao da će okončati rat na Bliskom istoku i u Ukrajini - izjavio je Bazi, dodajući:

- Krvoproliće mora prestati širom sveta, i mislim da je upravo ovaj čovek sposoban da to učini.

U isto vreme, u istoj državi, bivša prva dama SAD-a Mišel Obama pozvala je Amerikance da glasaju za Kamalu Haris kako bi zaštitili zemlju od „pretnje“ koju predstavlja Donald Tramp.

Obama je ukazala na „očigledan mentalni pad“ Trampa i njegovo neprikladno ponašanje. Glavni deo njenog govora bio je posvećen „iskrenom strahu“ od toga kako bi Trampova administracija mogla uticati na prava na abortus. Govoreći oduševljenoj publici, izjavila je da bi neuspeh u izboru Haris mogao imati „smrtonosne posledice“.

Mnogi zagovornici prava na abortus izrazili su zabrinutost da su zabrane abortusa dovele u opasnost živote žena, uskraćujući im medicinski tretman koji može spasiti život.

Haris je podržala te reči, obraćajući se mladim biračima generacije Z, naglašavajući da razume njihovu „nestrpljivost“ za promene.

Istraživanja pokazuju da se u Mičigenu vodi tesna trka, a deset dana pre izbora, zakazanih za 5. novembar, Haris je imala blago vođstvo.

Ova država, sa svojih 15 glasova elektorskog kolegijuma, mogla bi doneti odlučujuću prednost bilo kom kandidatu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija