• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.10.2024

23:01

(UŽIVO) Napad Rusije na Časov Jar! Šokantne vesti sa ukrajinskog fronta!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Napad Rusije na Časov Jar! Šokantne vesti sa ukrajinskog fronta!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 977 dan.

Snimak napada na utvrdu VSU "iz prvog lica" (VIDEO)

Napad na odbrambeni položaj VSU snimljen iz prvog lica. Snimio je GoPro kamerom vojnik 16. brigade specijalnih snaga u oblasti Petropavlovke (kod Kupjanska).

Izveštaji Bezugloje oko 2,5 km do Kupjanska još uvek su nešto ispred događaja, glavne bitke se vode u šumi jugozapadno od Sinkovke i bliže periferiji Petropavlovke, gde VSU ima prilično moćno utvrđeno područje.

 

Najmanje šest civila iz Časova Jara ubijeno je u napadu ukrajinske bespilotne letelice dok su pokušavali da napuste grad prema Rusiji

Kako su saopštili pripadnici grupe „Jug“, na civile je prvo otvorena vatra iz minobacača i artiljerije, a zatim su napadnuti pomoću FPV dronova.

Ruska vojska poslala je ljudima radio i koordinisala njihova dejstva. Kada su oni uspeli da dođu do skrovišta, ruski vojnici bacali su im hranu i vodu iz dronova.

Nakon udara ukrajinskih dronova, samo jedan preživeli je stupio u kontakt sa ruskom vojskom.

 


 

 

Steže se obruč oko Pokrovska: Rusi naviru 5 km istočno i 10 južno dok im u ruke padaju Selidovo, Gornjak, Aleksandropolj…

Ukoliko Rusi preuzmu kontrolu nad autoputem E-50 koji povezuje Pokrovsk sa Selidovom, stvari će zaista poći po zlu za Ukrajince.

Ruske kopnene snage skoro su stigle do rudnika uglja izvan Selidova i nalaze se samo 10 kilometara jugoistočno od velikog grada Pokrovska u Ukrajini, koji funkcioniše kao ključno logističko središte za ukrajinsku vojsku u Donjecku.

 

Putin zaprepastio sve! "Nadam se da ste me dobro čuli..." Ruski lider otkrio kakav udar NATO planira, Moskva se sprema za najgore!

 

Brifing Ministarstva odbrane Ruske Federacije

Prvi put uništen izraelski taktički radarski sistem ieMHR u zoni SVO.

Oružane snage Ukrajine su prvi put izgubile dva oklopna transportera švedske proizvodnje Viking u zoni specijalne operacije.

Ruske oružane snage su porazile infrastrukturu ukrajinskih vojnih aerodroma, mesta za montažu i skladištenje bespilotnih letelica i privremene tačke razmeštaja.

Oružane snage Ukrajine su izgubile oko 60 boraca u zoni odgovornosti grupe „Sever“ u Harkovskoj oblasti.

Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 500 vojnika i četiri topa u zoni odgovornosti grupe Zapad.

Gubici Oružanih snaga Ukrajine u zoni odgovornosti grupe Dnjepar premašili su 80 boraca.

Ruski PVO sistemi oborili su tri projektila hajmars, francusku bombu i 172 bespilotne letelice.

 

Horor biblijskih razmera počinje: Svetski mediji bruje o Baba Vangi i Nostradamusu! Njihovo najstašnije predviđanje uskoro može postati stvarnost!

 

Izjava predsednika Belorusije

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da Vladimiru Zelenskom nije stalo do ukrajinskog naroda.

- Njega (Zelenskog) nije briga za njih, ako pogledamo šta radi. Znao sam ga dobro i ranije, nije glup čovek. Ali ovo nije mesto za ambicije. Nije mu žao (ukrajinskog naroda) - istakao je on.

Lukašenko je takođe napomenuo da kraj sukoba u Ukrajini ne zavisi od kolektivnog Zapada, već od Zelenskog.

- Nedavno sam na sastanku sa predstavnicima Zapada shvatio da oni žele mir, ali da ne mogu da izvrše pritisak na Zelenskog, jer su obećali da neće biti pritiska, već podrške svake vrste - dodao je on.

 

(VIDEO) Velika pobeda! Moskva slavi, uzeli su i ovaj grad! Zastave Rusije se vijore nad zgradama, Ukrajina doživela težak poraz!

 

Izveštaj sa fronta za 27.10.2024.

Ruska vojska je zazuzela dodatnih 32 km² i sada se nalazi 11 km od granice Dnjepropetrovske oblasti na pravcu Guljaj-Polja. U Kijevskoj oblasti, napad "geranijumima" pogodio je kamp za obuku Legije stranaca, dok su Iskanderi u Dnjepropetrovsku uništili kontrolni sistem letenja OSU.

 

 

Na Ugljedarskom frontu, ruske snage napreduju ka Velikoj Novoselki i učvrstile su se na periferiji Šahtjora. U sektoru Torecka, ruska vojska napredovala je zapadno od Novogrodovke, dok su se borbe na Časovjarskom pravcu fokusirale na pozadinu OSU kod Veroljubovke. Na Zaporoškom frontu i pravcu Severska nisu zabeležene značajnije promene.

 

Potvrđeno najgore! Iran nakon brutalnog napada zatražio hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN!

 

Izveštaj iz Kurska

U regionu Kurska, OSU je izvela napade u okruzima Gluškovo i Korenevo , ali su njeni pokušaji odbijeni artiljerijskom vatrom.

 

 

U okrugu Sudže, ruske snage su udarile na položaje OSU, dok su u oblasti Belovodova uništile ukrajinski samohodni top uz pomoć drona „Inohodec“, koji sada leti i iznad Sumske oblasti.

 

Hitno! Strani plaćenici beže sa fronta! Tražili evakuaciju iz ključnog grada: Rusi pokrenuli sveopštu ofanzivu na Časov Jar!

 

Napad na Kijev

U Kijevu je proglašena vazdušna opasnost nakon nekoliko eksplozija u prestonici. Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je iznad Belgorodske, Lipecke i Orlovske oblasti oboreno ukupno 13 ukrajinskih dronova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija