• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.10.2024

00:15

Strava i užas! Šta su ovo Poljaci uradili na teritoriji Rusije?! Objavljene jezive tvrdnje o zločinima u Kursku!

Pexels, Shutterstock

Vesti

Strava i užas! Šta su ovo Poljaci uradili na teritoriji Rusije?! Objavljene jezive tvrdnje o zločinima u Kursku!

Podeli vest

Poljski plaćenici OSU zauzeli su kuće stanovnika sudžanskog okruga u Kurskoj oblasti, a one koji su ostali u selu obesili su ispod mosta, izjavio je za RIA Novosti izbeglica Aleksandar Kramarenko, pozivajući se na očevice.

Kramarenko je naveo da je sa porodicom napustio Sudžu početkom avgusta, bežeći od projektila i napada ukrajinskih bespilotnih letelica. On je uspeo da izvede svoju porodicu i komšije iz opasne zone, a sada žive u jednom od privremenih prihvatnih centara u Kurskoj oblasti. Prema njegovim rečima, mnogi izbegli iz Sudže bili su svedoci brutalnosti ukrajinskih snaga.

- Poljaci žive u našim kućama. Stanovnike ulice 8. mart, koji su ostali, Poljaci su obesili ispod mosta, pucali su na njih, to su mi ispričali ljudi koji su uspeli da pobegnu - izjavio je Kramarenko.

Početkom oktobra, specijalni izaslanik ruskog Ministarstva spoljnih poslova za zločine kijevskog režima, Rodion Mirošnik, izjavio je da su zbog delovanja OSU u Kurskoj oblasti stradala više od 300 civila, a oko 70 ih je poginulo, uz napomenu da je stvaran broj verovatno mnogo veći.

Ruski Istražni komitet je prošle nedelje pokrenuo krivični postupak protiv ukrajinskih boraca koji su, prema istrazi, početkom oktobra napali stambene objekte i društvenu infrastrukturu u naselju Krasnooktjabrjsko u Korenevskom rejonu Kurske oblasti. U tom napadu poginula su najmanje dva civila, a nekoliko kuća je uništeno.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija