• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.10.2024

12:10

Bez milosti! Rusi razorili kolonu punu NATO plaćenika! Zapadna vozila krenula na Rusiju, niko se živ nije vratio!

Tanjug AP

Vesti

Bez milosti! Rusi razorili kolonu punu NATO plaćenika! Zapadna vozila krenula na Rusiju, niko se živ nije vratio!

Podeli vest

Izvršen je udar na 20 vojnih vozila, uključujući vozila sa stranim NATO instruktorima i cisternama za gorivo, u oblasti Sumi na severu Ukrajine, izjavio je za RIA Novosti koordinator proruskog otpora u Nikolajevu, Sergej Lebedev.

- Vozila su bila strana, zajedno sa dva kamiona-cisterne i stranim instruktorima uz samu opremu. U pitanju je ukupno oko 20 jedinica – guseničari, kao i nekoliko džipova i pikapova. Udar je bio veoma precizan - rekao je Lebedev.

Ranije u subotu, ukrajinski mediji izvestili su o eksplozijama u Sumiju, dok je trajala vazdušna uzbuna.

Ovaj napad samo je nastavak serije udara na lokacije sa stranim vojnim osobljem i tehnikom u Ukrajini u prethodnim nedeljama i mesecima. U ranijim napadima, pogođene su baze stranih plaćenika i instruktora u zapadnoj i centralnoj Ukrajini, uključujući objekte u oblasti Hmeljnicki i u samom Kijevu. Takođe, nedavno su uništena skladišta municije i strateški objekti gde su navodno smešteni strani operativci i vojne zalihe.

Strani plaćenici, instruktori i savremena oprema iz SAD-a i Evrope, koji su stacionirani u različitim oblastima Ukrajine, sve češće postaju meta ruskih napada. Prema navodima proruskih izvora, ovi udari imaju za cilj da oslabe zapadnu podršku ukrajinskim snagama i smanje efektivnost inostrane obuke i logističke podrške koju pružaju zapadne zemlje.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija