• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2024

18:50

EKSKLUZIVNO! INFORMER U NJUJORKU: Uzavrela atmosfera uoči Trampovog mitinga! Veliki broj republikanaca čuo za Srbiju i njenu priču! (VIDEO)

Informer

Vesti

EKSKLUZIVNO! INFORMER U NJUJORKU: Uzavrela atmosfera uoči Trampovog mitinga! Veliki broj republikanaca čuo za Srbiju i njenu priču! (VIDEO)

Podeli vest

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp predvodiće danas miting u njujorškom Medison Skver Gardenu, događaj visokog profila u državi koja je poslednji put podržala republikanskog predsednika 1984. godine. Koliko je 5. novembar zapravo bitan dan, istorijski u neku ruku, otkrila je naša reporterka Andrea Veskov tokom svog uključenja iz Njujorka.

Naša reporterka se našla između 32. i 33. ulice Šeste avenije na kom se okupio ogroman broj simpatizera Republikanske partije koju na ovim izborima predvodi Tramp.

- Okupljeni su vrlo pričljivij i žele da daju izjave za medije. Veliki broj njih je čuo i za Srbiju i pozdravili su Evropu i naš lepi Balkan. Rekli su da administarcija Džoa Bajdena u protekle četiri godine jeste dovela do neverovatno teške geopolitičke situacije po Evropu, ali i po Balkan. Postoje i oni koji su čuli za našu priču - rekla je Veskov.

Goruće pitanje ljudi jeste bezbednost, nakon više napada atentata na republikanskog predstavnika, Veskov kaže na to: 

- Bezbednosna situacija i kontrola je na najvišem mogućem nivou.

Kada je sletela već se osetila euforija izborne kampanje! 

-  Jučerašnji dan, kada sam sletela ovde, imala sam prilike da vidim da je zaista 5. novembar istorijski datum. Veliki broj medija iz celog sveta je ovde. Svako ima svoju viziju kako će ljudima iz svoje zemlje preneti atmosferu. Neki će ići i u Kaliforniju gde je veliki broj demokrata - ističe naša reporterka.

Situacija u zemlji nije dobra, građani su nezadovoljni situacijom sa sadašnjom administracijom, uprkos njihovim naporima da osvetle svoj obraz.

-Građani su globalno nezadovoljni situacijom u zemlji. Svako od njih je imao ozbiljnu argumentaciju zašto je danas ovde i zašto više ne želi da vidi Bajdena i Kamalu. Njujork je nekada predstavljao državu koja je pre svega demokratski orijentisana. Danas primećujemo to nezadovoljstvo koje govori da on više nije tako jako uporište demokrata kao što je nekada bio i da je vrlo moguće da ovde dođe do nekih korenitih promena. Kruna ovog događaja danas je svakako obraćanje Donalda Trampa koje ćemo se potruditi da prenesemo u celosti. Sve zanima šta će biti 5. novembra - javila je Veskov.

Tramp se nada da će se ovim mitingom na Menhetnu, poput događaja koji je Harisova organizovala u Hjustonu u petak sa Bijonse, osloniti na moć zvezda kako bi podržao lokalne kandidate za Kongres uoči izbora 5. novembra.

Foto: Foto: Informer

Simpatizeri Donalda Trampa na ulicama Njujorka uoči mitinga republikanskog kandidata na američkim izborima

Američki milijarder Ilon Musk, koji podržava Trampovu kandidaturu za reizbor svojom platformom za društvene mreže Iks, ogromnim bogatstvom i novčanim poklonima koji su pokrenuli pravna pitanja biće među predstavljenim govornicima, objavili su iz Trampovog tima. Tramp, njujorška slavna ličnost decenijama, iskoristiće događaj na kultnom mestu poznatom po košarkaškim utakmicama Niksa i koncertima Bilija Džoela da iznese svoju završnu reč protiv Harisove.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set